Поліклініка на Сихові одержала від НСЗУ найбільше коштів на безоплатні послуги пацієнтам

14:23 4 лютого 2022 р.

Фото до новини

Найбільше грошей від НСЗУ за надані пацієнтам безоплатні медпослуги отримало КНП “4-А Міська поліклініка” у Львові — майже 7 млн грн. Лікарі цього медзакладу уклали декларації з понад 111 тисячами пацієнтів.

Національна служба здоров’я України уклала 2 173 договорів за напрямом первинної медичної допомоги по всій країні на загальну суму 25,2 млрд грн. У Львівській області вже 166 закладів первинки отримали оплати за січень на загальну суму понад 124 млн грн. 

Найбільше грошей від НСЗУ, за надані пацієнтам безоплатні медпослуги, отримало КНП “4-А Міська поліклініка” у Львові — майже 7 млн грн. Лікарі цього медзакладу уклали декларації з понад 111 тисячами пацієнтів. 

У бюджеті на Програму медичних гарантій-2022 закладено понад 26 млрд грн на первинну медичну допомогу. Це на 6 млрд більше ніж у 2021 році. Завдяки цьому капітаційна ставка, тобто виплати медичному закладу за кожного пацієнта з декларацією, зросла до 786 грн на рік. Крім того, у 2022 році запроваджуються індикатори якості рівня вакцинації. НСЗУ раз на три місяці оцінюватиме, як медзаклади первинки заохочують своїх пацієнтів вакцинуватися від COVID-19, а також — який рівень охоплення імунізацією згідно з Календарем профілактичних щеплень дітей до 6 років. І чим більше вакцинованих, тим більше коштів заклад отримає від НСЗУ у 2022 році. 

“Мешканці Львівської області та міста Львів на своєму досвіді переконалися у перевагах декларації з сімейними лікарями, терапевтами або педіатрами. Попит на їх послуги збільшуються з кожним роком. Адже до свого лікаря можна звернутися при перших проблемах зі здоров’ям, за кваліфікованою консультацією, зробити вакцину, в тому числі проти COVID-19, отримати безоплатні ліки по програмі “Доступні ліки”. 

Закономірно і те, що з року в рік збільшується кількість закладів первинки, які укладають договори з НСЗУ. Росте кількість приватних центрів та лікарів-ФОП, які лікують пацієнта за державні кошти. У 2022 році у Львівській області НСЗУ уклала договори із 15 приватними клініками, 50 лікарями-ФОП та 101 комунальними закладами первинки”, - коментує директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця.

Перелік актуальних на 2022 закладів і лікарів, які надають безоплатні послуги можна знайти на сайті НСЗУ, скориставшися електронною мапою (дашбордом) “Електронна карта місць надання первинної медичної допомоги” за цим посиланням: https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmd-map.   

Незалежно від форми власності надавача послуг пацієнт або пацієнтка отримують однаковий перелік безоплатних послуг. Нагадуємо, що до переліку послуг лікарів первинки входить:  

·         Динамічне спостереження за станом здоров’я та обстеження за допомогою цілого спектра методів, якими володіє лікар. Невідкладну допомогу, яка може знадобитися під час прийому. 

·         Виявлення ризику, діагностика та лікування найпоширеніших інфекційних та неінфекційних хвороб. Вимірювання індексу маси тіла, окружності талії тощо.

·         Аналізи крові, сечі, на глюкозу, холестерин, швидкі тести на вагітність, тропонін, ВІЛ, вірусні гепатити, тест на антиген SARS-CoV-2, якщо в медзакладі є тест-система. Та ряд досліджень за допомогою спеціального обладнання. 

·         Виявлення ризиків розладу психіки та поведінки, взаємодія з психіатром, наркологом.

·         Вакцинація за календарем щеплень та екстрена вакцинацію.

·         Забір матеріалу для тестування на SARS-CoV-2 незалежно від наявності декларації та лікування пацієнтів із COVID-19.

·         Спостереження за неускладненою вагітністю та здоров’ям дитини.

·         Окремі послуги паліативної допомоги.

·         Виписка електронних рецептів по програмі “Доступні ліки” та електронних направлень.   

З повним переліком послуг можна ознайомитися за посиланням. 

За які медпослуги пацієнтові треба офіційно платити у комунальних лікарнях, наприклад Львівщини, - роз'яснення НСЗУ

38 пакетів програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2022 році

За всі послуги ПМГ на Львівщині пацієнт не повинен платити ні копійки

Програма медгарантій на 2021 рік передбачає 35 пакетів медичних послуг разом з вакцинацією від COVID-19

9 лабораторних аналізів, які пацієнтам мають робити безкоштовно, - НСЗУ

Хвороби шлунково-кишкового тракту: як отримати безоплатну медичну допомогу, - НСЗУ

У Львові УЗД за скеруванням від сімейного лікаря перетворилася на квест, у якому хвора програла

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів