У Львівському заповідному лісопарку розчищають майданчик під самовільне будівництво

21:43 10 вересня 2022 р.

Фото до новини

На Кортумовій горі зафіксовано самовільні земельні роботи.

Про це інформує Львів. Містобудування, пише Dailylviv.com.

"Усе вказує на те, що територію рекреаційної зони зачищають для майбутнього будівництва", – повідомили в управлінні держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування ЛМР. 

Як зазначають, першими жертвами стали флора і фауна території об‘єкту природно-заповідного фонду – геологічної пам’ятки природи, якою є «Кортумова гора». Там невідомі пошкодили більше десятка дерев та завдали шкоди цінним ґрунтам. За інформацією Держекоінспекції у Львівській області, розмір збитків, заподіяних внаслідок пошкодження дерев – 277 088 грн. Суму шкоди, завданої ґрунтам, з‘ясовують працівники Держгеокадастру. 

"Хто саме завіз техніку та на якій підставі рекреаційну зону почали зачищати, очевидно, під майбутнє будівництво, мають з‘ясувати правоохоронці. До них уже скерували всі матеріали про порушення вимог природоохоронного законодавства. 

Тим часом земельні роботи на території парку «Кортумова гора» призупинено", - констатують в управлінні держконтролю за використанням та охороною земель департаменту містобудування.

Тут запевняють. що застосують усі можливі заходи, аби захистити парк.

Довідка

Кортумова Гора — геологічна пам'ятка природи місцевого значення, лісопарк у Шевченківському районі Львова. Розташований у західній частині міста, на схилах однойменної гори, що є продовженням горбистого пасма Розточчя. Від найвищої точки Львова — Замкової гори — Кортумова Гора відділена долиною річки Полтви.

У найвищій точці Кортумова Гора сягає 374 метрів над р. м. З 1984 року вона має статус геологічної пам'ятки природи. Загальна площа лісопарку «Кортумова гора» — бл. 63 га[1][2].

Південно-західні схили гори пологі, вони спускаються до Янівського цвинтаря і вулиці Шевченка, північно-західні та північні схили стрімким уступом обриваються до вулиці Винниці та в район вулиці Варшавської, південно-східні схили довгим пологим хребтом з'єднуються з горою Страт.

На сьогодні тереторія геологічної пам'ятки природи Кортумо́ва Гора́ страждає від самовільного захоплення з усіх боків. Зокрема, самовільно облаштована стайня з конями та інші приміщення. На території стрільбища планують будівництво багатоповерхівок.

У Снопківському парку заарештували бетонозмішувач на незаконному будівництві (відео)

На ділянці у Львові, яка не має кадастрового номеру, зафіксували незаконне будівництво

Міськрада радить не купувати квартири у 30 новобудовах Львова (перелік)

У Львові забудовників оштрафували на понад 7 млн грн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів