У Львівській ТГ заборонили світлову рекламу. Причина

12:20 7 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні, 7 жовтня, на засіданні виконавчого комітету ЛМР ухвалили рішення щодо недопущення розміщення світлової реклами на території Львівської міської територіальної громади.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Беручи до уваги послідовну політику Львівської міської ради щодо обмеження присутності зовнішньої реклами у візуальному просторі міста, і враховуючи ту згубну дію додаткового штучного світла на сприйняття сформованого архітектурного середовища, ми вважаємо, що це рішення є зараз на часі.

В Європі у багатьох країнах вже закінчилась ера, коли панував принцип: аби тебе бачили - треба блистіти або чим більше кіловатів - тим ліпша ілюмінація. Ми повинні пропагувати освітленість, скромність та елегантність, тому пропонуємо ухвалити рішення щодо недопущення світлової реклами, рухомих стрічок на фасадах будинків і всередині приміщень, якщо вони видимі зовнішньому середовищу», - зазначила директорка департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Також у місті напрацюють чіткий алгоритм дій щодо вже встановлених світлових рекламних конструкцій.

«Ми проговорювали це важливе рішення у різних колах. Ми пропонуємо одразу доповнити його чіткими критеріями щодо недопущення розміщення такої реклами, тому що станом на зараз є низка таких оголошень по місту, і ми маємо визначити, як діяти. Наразі ми даємо дороговказ, що місто є категорично проти розміщення світлової реклами. Коли у вікнах ставлять величезні світлові екрани в історичному ареалі – це фактично нівелює всю красу будівлі, закриває світло. У нас мають бути однакові стандарти та підходи до усіх підприємців.

Я пропоную, аби протягом місяця часу також поінформувати про етап виконання цього рішення та надати максимальної публічності цій роботі», - додав перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Більше простору: у Львові ліквідовують 54 рекламні конструкції

ЛМР звільнить підприємців від орендної плати, туристичного збору та оплати за рекламу

Демонтаж рекламних конструкцій на дорогах державного значення Львівщини: причини і наслідки

У Львові демонтували 374 рекламні конструкції

Яскраву світлову рекламу у Львові будуть демонтовувати

У Львові штрафуватимуть за світлову рекламу. До 170 тис грн (відео)

У Львові хочуть знати, за чий кошт і хто виготовлятиме соціальну рекламу

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів