ЛМР звільнить підприємців від орендної плати, туристичного збору та оплати за рекламу

13:16 27 березня 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 27 березня, на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про впровадження низки заходів у місті для підтримки малого та середнього бізнесу.

Зокрема, йдеться про звільнення підприємців від сплати орендної плати за користування приміщеннями комунальної власності та окремими конструктивними елементами благоустрою, а також звільнення від сплати туристичного збору, розміщення зовнішньої реклами та ін.

Про це інформує пресслужба ЛМР.

За словами директорки департаменту економічного розвитку Ірини Кулинич, місто пропонує підприємцям малого та середнього бізнесу низку пільг на період карантину, зокрема, звільнення від орендної плати за користування комунальним майном та окремими конструктивними елементами благоустрою, а також сплати за розміщення зовнішньої реклами й туристичного збору.

«Ми опрацювали дуже багато звернень, дуже багато пропозицій. Також ми розглядали це питання із заступниками міського голови та на штабі. Ми пропонуємо затвердити такі пільги у період карантину для суб’єктів малого та середнього бізнесу, зокрема, звільнення орендарів від сплати орендної плати за користування комунальним майном. Якщо говорити про суму, то це приблизно 12,5 млн грн надходжень до міського бюджету.

Також ми пропонуємо звільнити орендарів від сплати оренди за користування окремими конструктивними елементами благоустрою (це приблизно 4,6 млн грн. зменшення доходів до міського бюджету) та плати за розміщення зовнішньої реклами — це приблизно 5,4 млн на період карантину. Ми отримали більше 100 звернень від підприємців, що у них немає ресурсу, бо зупинився бізнес, відповідно, немає чим оплачувати.

Також ми пропонуємо звільнити готелі від туристичного збору, хоча розуміємо, що більшість з них наразі є зачинені, і можливість відтермінування сплати пайової участі для забудовників, хоча станом на сьогодні, таких звернень не було.

Ми також пропонуємо звернутись до органів податкової служби щодо розтермінування податків для підприємців і, відповідно, звертаюсь до власників нерухомості, щодо зниження вартості оренди для підприємців", — зазначила вона.

Нагадаємо, ЛМР зачиняє громадські туалети та кімнати догляду за дитиною.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів