У докторки наук у Львові міськрада забирає законний город для забудовників

21:33 5 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Ділянку, якою родина докторки наук Олесі Дацко користується 62 роки, міська рада Львова хоче виставити на аукціон. Львів'янка вимагає дозволити її родині на законних підставах приватизацію цієї землі за давністю користування на підставі рішення № 696 виконкому Нестеровської районної ради депутатів трудящих від 30 грудня 1959 року.

Про це Олеся Дацко написала у Facebook напередодні сесії ЛМР, яка має відбутися 7 жовтня і в порядку денному якої є це питання, пише Dailylviv.com.

- У липні 2020 року я подала від двох родичів, з якими проживаю на вулиці Загірній, заяви про приватизацію городу, який є біля нашої хати, і яким наша родина (досить чисельна) користується з 1959 року.

Я вперто не носила жодних хабарів і не використовувала приватні зв'язки в міськраді для стимулювання розгляду поданих заяв про приватизацію. Як проста громадянка чекала, що ж робитиме міська рада.

Але видно в мерії, ну, дуже на щось чекали. Бо якщо, за законом, вони мали винести на розгляд сесії подані заяви впродовж 30 днів (він може бути подовженим, якщо виникають якісь непорозуміння, але непорозумінь не було, бо я подала повний вичерпний з багатьма доказами пакет документів до кожної заяви).  Я їх подала 9 липня 2020 року! - пише Олеся Дацко.

За словами львів'янки, її питання винесли на сесію аж 7 жовтня 2021 року. Тобто за рік і три місяці.

- Без жодних пояснень і недоліків. Тоді як якимось фіктивним кооперативам виносять питання про виділення кількох гектарів землі за три тижні після створення таких юросіб. А фантомним безіменним інвесторам лікарні швидкої допомоги землю виносять на розгляд чи не за тиждень. І ось виносять на сесію 7 жовтня проєкти ухвал про приватизацію частини цієї земельної ділянки і зазначають, що ..... земельна ділянка -  "вільна"! Та яка ж вона вільна? Вона перебуває у користуванні! Законному, відкритому. Те, що ми не платили податки досі, бо поки не оформлене право власності, то і податки заплатити неможливо. Мало того - вона загороджена, за наш кошт виготовлено землевпорядну документацію. Сусіди подали акти про факт фактичного використання цих земель заявниками впродовж всього їхнього життя", - наголошує Олеся Дацко.

Вона також повідомила, що до заяв додали нотаріально завірену згоду інших землекористувачів.

- Вони  погоджують вилучення землі з їхнього користування на користь заявників. Мало того, навіть звернення в органи опіки написали, щоб ті надали згоду про вилучення з користування землі неповнолітніх, які проживають в нашому будинку.  Але орган опіки надав відповідь, що такої згоди не потрібно - відповідь теж надали ЛМР", - перелічує Олеся Дацко.

Вона обурюється з фальсифікацій працівників мерії, які до документів, які підготовлені на сесію, доєднали фото не земельних ділянок, які просять приватизувати, а гаражів, які розташовані поруч, де ходять наркомани, викидають сміття і які мала б впорядковувати місцева адміністрація.

- Але ж це треба "правильно показати" депутатам - ось подивіться, які хащі і бруд розвели заявники! І немає доказів фактичного користування! Бо якщо бур'яни, то люди ж не користуються. Мало того, є правові підстави вилучити з користування! - пояснює Олеся Дацко мету такого фотоманіпулювання.

За її словами, так на Збоїщах відтиснули в людей десятки земельних ділянок! І лише найстійкіші боронили своє право в судах.

Олеся Дацко вимагає у депутатів ЛМР внести в тексти ухвал законну підставу приватизації землі: за давністю користування!

- Також прошу надати реальні фото земельних ділянок! Щоб депутати знали, за що голосують! І покарати фальсифікаторів, які сфальшували статус земельної ділянки та її фото. А також змінити в тексті ухвал статус земельних ділянок з "вільний" на "перебуває в користуванні заявника на підставі рішення № 696 виконкому Нестеровської районної ради депутатів трудящих від 30 грудня 1959 року ", - наголошує Олеся Дацко.

Вона нагадує історію питання.

- Дідусь мого чоловіка - заслужений агроном УРСР Гнатів Василь Костянтинович у 1959 році  отримав земельну ділянку в селі Старі Збоїща для будівництва та обслуговування будинку його домогосподарством (зверніть увагу - саме домогосподарством (рішення № 696 виконкому Нестеровської районної ради депутатів трудящих від 30 грудня 1959 року ). Тобто не він лише особисто, але вся його родина та усі, хто проживає та веде спільне господарство на цій землі, отримали  право користування.

З цього часу у нашої родини виникло законне право володіти і користуватися земельною ділянкою 0,22 га на вулиці Загірній. До 2010 року нам навіть платіжки приходили, і ми платили земельний податок саме за цю землю. І досі наша родина користується цією земельною ділянкою. Частину приватизували для обслуговування будинку, де проживаємо. А іншу частину подали на приватизацію зараз. Все відкрито і законно, як того вимагає стаття 119, на підставі якої мої родичі можуть приватизувати цю землю за давністю користування, - пояснює Олеся Дацко.

Вона нагадує, що лише у 1961 році Збоїща приєднали до Львова.  І всі постійні жителі Збоїщ надалі користувалися наданою їм землею на законних підставах.

- Очевидно, в міськраді бояться, що хтось з корінних жителів приватизує землю саме за давністю користування. І тоді інші підуть тим же шляхом. Саме тому в мерії  рік і три місяці тримали ці заяви, щоб зманіпулювати. Думали, що не побачу. Невже ви не знали, що я читаю проекти ухвал? Я наполягаю на двох підставах приватизації землі моїми родичами - статті 119 та 121 Земельного кодексу.

І вимагаю провести службове розслідування стосовно фальшувань, які вчинили у міськраді!" - пише Олеся Дацко.

ЛМР віддала озеро у Львові під житлову забудову

Громадськість Львова проти незаконного будівництва у парковій зоні на кістках померлих

Суд у Львові скасував детальний план території площі Ринок

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів