Суд у Львові скасував детальний план території площі Ринок

22:13 8 червня 2021 р.

Фото до новини

Львівський окружний адміністративний суд визнав протиправною та нечинною ухвалу Львівської міської ради «Про затвердження детального плану території у районі площі Ринок», яку депутати міської ради затвердили ще у вересні 2019 року.

Позивачем проти Львівської міської ради виступив львів’янин Юрій Казмірчук, а його представницею у суді була активістка громадської організації «Народна дія» Олеся Дацко. Він зазначав, що ухвала порушила його право як члена територіальної громади на безпосередню участь у місцевому самоврядуванні.

Про це повідомляють Наші гроші.Львів, пише Dailylviv. 

Юрій Казмірчук вважав, що ухвала про затвердження детального плану території у районі площі Ринок за змістом є регуляторним актом, оскільки її дія поширюється на невизначене коло людей. На його переконання, ухвала є незаконною, оскільки, була порушена процедура затвердження.

«Для прийняття відповідачем регуляторного акту, законодавством передбачена особлива процедура обговорення, обґрунтування, прийняття та оприлюднення, які не були дотримані», − зазначено у позові Юрія Казмірчука.

Натомість юристи Львівської міської ради заперечили, що ухвала є регуляторним актом, адже вона, за їхніми словами, не поширюється на невизначене коло людей, а сам документ містить індивідуально-конкретні приписи.

Однак суддя Зіновій Гавдик підтримав позивача. Своє рішення він обґрунтував тим, рішення місцевої ради про затвердження детального плану в межах населеного пункту стосується неперсоніфікованих осіб. Окрім того, оскаржувана ухвала була затверджена з порушенням встановленої законом процедури. Як зазначив суддя, це є «істотним порушенням процедурного права, який впливає на права та інтереси інших осіб, на яких поширюється дія нормативно-правового акту».

У детальному плані території в районі площі Ринок опрацювали простір площею 21 га в центрі Львові. Територія розташована в межах історичного ареалу Львова та Державного історико-архітектурного заповідника.

Серед основних завдань у детальному плані території – було передбачено нове будівництво туристичного комплексу на вул. Федорова, 23, 28 та готелю на площі Адама Міцкевича, 9. Перше будівництво на сьогодні припинене. А містобудівні умови та обмеження на зведення готелю на площі Адама Міцкевича, 9 в лютому 2020 року отримало ТОВ «Центр розвитку нерухомості». Станом на травень цього року на цій ділянці працює техніка забудовника.

Детальним планом території також передбачено створення туристичної траси довжиною 800 метрів за маршрутом вежа Корнякта – Домініканський собор – Італійський дворик – Ратуша – площа Ринок – площа Івана Підкови – церква святих Петра і Павла.

А також – розчищення неконтрольованої автостоянки на площі Адама Міцкевича та трансформація її у пішохідну зону з можливістю пропуску громадського транспорту. Велодоріжку планували зробити за маршрутом проспект Свободи − площа Адама Міцкевича − вул. Братів Рогатинців − вул. Володимира Винниченка.

Позивачем проти Львівської міської ради був львів’янин, стоматолог третьої комунальної стоматполіклініки та учасник бойових дій Юрій Казмірчук. У липні 2020 року він продовжував судитися з Львівською міською радою через невиплату заборгованості. На місцевих виборах у жовтні 2020 року балотувався до Львівської обласної ради від політичної партії «За майбутнє».

Шевченківський районний суд Львова пошкодував державного реєстратора сумнівних земель

Буца збудує готель у межах історичного ареалу Львова

Суддя у Львові скасувала межі об'єкта всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів