ЛМР віддала озеро у Львові під житлову забудову

18:24 15 лютого 2020 р.

Фото до новини

Учора, 13 лютого, з'явився кадастровий номер ділянки з озером Стосіка на вулиці Замарстинівській у Львові. Тепер ділянка з озером має цільове суходільне призначення - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав мешканець Львова Михайло Лишак.

- Тобто озеро - уже не озеро, а грубо - це будівля. Ще раз: на Замарстинівській 270 (навпроти), під вербами, - це будівля!!! Будівля не проста, а чарівна: в ній плавають риби, водяться черепахи, в будівлі також плавають дикі качки. Смішно? Та ні! Ось за таких от дибілів нас мають. Учергове на чорне говорять "біле". Фарс!!! Уся ця ситуація нам, мешканцям, свідчить про кілька принципових речей:

-чиновники ЛМР (земельні ресурси, архітектура) увесь час нам заговорювали зуби, а тим часом "справи робили". Респект Сергію Коровайнику та Антону Коломєйцеву.

- питання до юристів ЛМР: як озеро, яке було передане Нафтомасляному заводу в користування, яке не увійшло в ліквідаційну масу заводу і не було продане на аукціоні 2016 року, все ж потрапило в статутний капітал приватної організації? Невже, купивши за якихось 1000 грн. труби, дамбу та колектор можна стати власником цілого озера та ділянки в 1 га в м. Львові в першій лінії? Вам це не цікаво? Вам це не дивно? Респект Гелені Пайонкевич,- обурюється Ммхайло Лишак.

Нагадаємо, ЛМР планує перетворити рекреаційну зону, яка прилягає до території та охоронної зони озера Стосіка, в зону житлової забудови,

Михайло Лишак повідомив, що цього тижня мешканці Львова записалися на особисті прийоми до посадових осіб ЛМР, які є частиною ланцюга дивних подій.

- Львівська міськарада хіба давала згоду на розробку проекту землеустрою на цю землю? - риторично запитує громадська активістка Олеся Дацко на своїй сторінці у Фейсбуці.- Коли? А коли виготовляли цей довбаний і злочинний проект, ви, неграмотні, некомпетентні чи просто відверто продажні посадовці, що його візували, не бачили, що відповідно до зонінгу - там зона рекреації і ОЗЕРО! Ну ось - повилазило? https://drive.google.com/folderview Відкрити вам водний кодекс, що таке озеро? І як його оформлювати в містобудівній і землевпорядній документації?

Нагадаємо, 28 січня Михайло Лишак зареєстрував у Львівській міськраді петицію "Збереження рекреації на вулиці Замарстинівській шляхом створення парку з включенням озера Стосіка й рекреації в зоні Р-3, яка була охоплена змінами в ДПТ «Під Голоском» (зміна 6)". Петиція вимагає не вносити зміни до Детального плану території мікрорайону Голоско, які передбачають знищення озера Стосіка та будівництво нового житлового комплексу.

За кілька днів петицію підписало 509 людей з 500 необхідних для розгляду на сесії ЛМР.

Нагадаємо, поруч з озером планують вирубати 15 гектарів лісу для забудовників.

У Львові розпочато збір підписів проти вирубування 15 га лісу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів