У 2023 році Україна може отримати балістичні ракети ATACMS дальністю до 300 км: умова

10:31 30 грудня 2022 р.

Фото до новини

Україна наступного року отримає ATACMS і сучасні дрони, але це залежатиме і від ситуації на поді бою.

Про це очільник української дипломатії сказав у інтерв’ю «РБК-Україна», пише Dailylviv.com.

Відповідаючи на запитання, чи є в нього впевненість у тому, що Україна отримає необхідне озброєння, зокрема танки, ATACMS і сучасні ударні дрони, Кулеба сказав: «У наступному році так. Але це залежатиме і від ситуації на полі бою».

Він зауважив, що у питанні отримання зброї є «гучні історії, які на слуху у людей, танки, літаки, ATACMS».

«В армії є свої конкретні потреби. Умовно кажучи, якби мені зараз запропонували сто танків або сто гаубиць, я би не вагаючись сказав: сто гаубиць зараз, а танки можна завтра – бо я знаю реальну потребу фронту і розумію, що це зараз набагато критичніше», - зазначив очільник МЗС.

За його словами, є рівень зброї-символів, а є рівень конкретних потреб фронту сьогодні-завтра-післязавтра.

«І на кожній Ставці під головуванням Президента ми саме під таким кутом на це дивимось: що потрібно тут і зараз, що буде потрібно завтра, щоб перемогти ворога», - пояснив міністр.

Водночас він відзначив, що допомога зброєю та боєприпасами, яку країни світу надали Україні за 10 місяців, є безпрецедентною і за обсягами, і за номенклатурою, і за кількістю країн, залучених до процесу.

«Звісно, ми воюємо і нам завжди мало, і ми завжди просимо більше, але ми маємо пам'ятати цей простий факт: ми отримуємо найбільшу підтримку, яку будь-яка країна отримувала, щонайменше у ХХІ столітті», - акцентував Кулеба.

Як повідомлялося, державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив, що до нового пакета військової допомоги Україні на суму 1,85 мільярда доларів включено системи Patriot. Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що українські військові швидко навчаться працювати з цими системами.

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість відправлення бойових машин типу Bradley в Україну в межах подальшого пакета військової підтримки.

19 дипломатів і генералів США закликають надати Україні ракети ATACMS, ППО малої і середньої дальності

Американські ракети великої дальності в Україні могли би змінити історію

США передають Україні реактивні системи залпового вогню

ЗСУ одержують американські ракетні комплекси з дальністю дії до 300 км

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів