Україна узгоджуватиме зі США удари з ATACMS, що мають дальність ураження до 300 кілометрів

23:42 3 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Український уряд пропонує адміністрації президента США Джо Байдена надати Києву потужніші ракети далекої дії в обмін на те, що українська влада надаватиме Вашингтону повні дані щодо своїх цілей по російських позиціях.

Про це інформує Голос Америки з посиланням на CNN, пише Dailylviv.com.

Така прозорість дій Києва надасть США можливість ветувати українські удари по Росії, що, за планом, допоможе переконати Білий дім надати Україні зброю далекого радіусу ураження, пояснює видання. Зараз Вашингтон занепокоєний можливістю того, що така зброя буде застосована на території Росії, що може призвести до загострення війни та безпосередньо "втягне" США у конфлікт із РФ.

Йдеться про армійські тактичні ракетні системи ATACMS, що мають дальність ураження до 300 кілометрів. Зараз надані Україні ракетно-артилерійські системи високої мобільності HIMARS можуть досягати цілей до 80 кілометрів.

Прокоментувати цю інформацію під час інтерв'ю для CNN попросили координатора зі стратегічних комунікацій Ради з нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі. У відповідь він сказав, що США та Україна введуть "постійну комунікацію".

Він також заявив, що США пильно стежать за діями Росії щодо захопленої ЗАЕС та погроз РФ про використання ядерної зброї.

"Це безвідповідальна риторика з боку сучасної ядерної держави, тому звісно, ми думаємо про те, як ми можемо переконатись, що ми захистимо наші національні безпекові інтереси та наших союзників у НАТО", - сказав Джон Кірбі.

19 дипломатів і генералів США закликають надати Україні ракети ATACMS, ППО малої і середньої дальності

Американські ракети великої дальності в Україні могли би змінити історію

США передають Україні реактивні системи залпового вогню

ЗСУ одержують американські ракетні комплекси з дальністю дії до 300 км

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів