Перші партії жіночої військової форми надійшли на тестування до кількох бригад: чим особлива

19:01 26 грудня 2022 р.

Фото до новини

Після тестування форми і отримання від зауважень та побажань, екземпляри будуть доопрацьовані виробником.

Про це повідомив очільник українського оборонного відомства Олексій Резніков, пише Dailylviv.com.

За його словами, спільно з волонтерами виготовлено два варіанти костюма та спідньої білизни для військовослужбовиць, які будуть досліджені під час експериментального носіння у військових частинах. Також буде досліджено наявну модель польового костюма, шляхом його розукомплектування та надання захисницям кітеля та штанів різної розмірної сітки. 

Після тестування форми і отримання від зауважень та побажань, екземпляри будуть доопрацьовані виробником. Після цього будуть внесені зміни до наказу Міноборони «Про затвердження Правил носіння військової форми одягу та знаків розрізнення військовослужбовцями Збройних Сил України та ліцеїстами військових ліцеїв».

Поряд з цим триває робота з вивчення можливості застосування тканини з еластаном. Ця тканина дозволяє внаслідок своїх властивостей та з урахуванням антропометрії жіночої фігури припасувати їх відповідно до потреб військовослужбовиць.

Крім того, у січні міністерство планує розпочати роботу з впровадження для військовослужбовиць окремого типу черевиків з високими берцями. 

Те саме стосується і бронежилетів з урахуванням антропологічних властивостей. Експериментальний зразок такого бронежилета вже розроблений вітчизняними виробниками: з засобами для перерозподілу навантаження тощо. Після завершення циклу випробувань згідно з визначеними процедурами він піде у війська.

Також міністерство має намір розпочати роботу щодо забезпечення формою вагітних військовослужбовиць. 

Міністр уточнив, що наразі у ЗСУ служать 41 тисяча жінок, ще близько 19 тисяч - є цивільними працівницями, які працюють задля потреб армії. Безпосередньо у бойових діях бере участь близько 5 тисяч жінок.

До Львова з Чикаго прибули 3 тисячі бронежилетів 4 рівня захисту

У Львові запустили серійне виробництво дитячих бронежилетів та шоломів

Примусової мобілізації жінок немає, - заступниця міністра оборони

У Міноборони повідомили, скільки жінок мобілізовано на війну

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів