У Львові запустили серійне виробництво дитячих бронежилетів та шоломів

16:37 14 листопада 2022 р.

Фото до новини

Комплекти з бронежилета і шолома виготовляють для дітей від 4-х до 14-ти років. А використовуватимуть такі захисні комплекти для евакуації дітей із зони бойових дій.

Про це  Українській службі Польського радіо розповів голова правління Львівського оборонного кластера (ЛОК) Максим Плєхов, пише Dailylviv.com.

Першу партію захисних комплектів для дітей вже відправили на схід.

Перед цим вони пройшли необхідні випробування та отримали відповідну сертифікацію. Шолом та бронежилет за рівнем захисту не відрізняються від стандартних захисних комплектів для військових, натомість є різниця у розмірі, він менший.  Окрім того, бронежилети дуже легкі та простіші у використанні, приміром, одягаються як звичайний  рятувальний  жилет.

Голова правління ЛОКу Максим Плєхов розповідає, що бронежилет і шолом зробили у яскравих кольорах і додали світловідбивні смуги після консультацій з військовими. «Якщо ти не військовий, ти не маєш виглядати як військовий», — зазначив Плєхов.

Перші комплектів вже передали спеціальному підрозділу Нацполіції України — управлінню ювенальної превенції. Загалом же Нацполіція звернулася до Львівського оборонного кластера із запитом на виготовлення 500 таких комплектів.

100 тисяч бронежилетів для ЗСУ: мета виробника у Львові

На Львівщині за підроблені пластини для бронежилетів шахрай сяде у в'язницю

Діти у Жидачеві зібрали кошти на два бронежилети: як це роблять

У Львові вкрали бронежилети на півмільйона гривень (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів