До Львова з Чикаго прибули 3 тисячі бронежилетів 4 рівня захисту

08:48 18 липня 2022 р.

Фото до новини

Найближчим часом українці з Чикаго також відправлять до України 50 дронів, 100 тепловізорів і 300 коліматорів.

Один із найбільших благодійних фондів в США Help Heroes Of Ukraine продовжує допомагати українському війську і громадянам, які постраждали від російської агресії. Про це прес-секретар фонду повідомила Dailylviv.com. За понад чотири місяці війни вони передали допомоги на понад $10 млн. Зокрема, днями до Львова прибула велика партія бронежилетів – 3 тисячі одиниць вартістю $1,5 млн. Як зазначив директор представництва фонду в Україні Володимир Заболотовський, їх найближчим часом розподілять і передадуть СБУ, Нацгвардії, Держприкордонслужбі, ЗСУ.

«В Україну приїхало близько 6 000 плит. Вага однієї - 3,5 кг. Відповідно вага бронежилету складає 7 кг. Це є плити 4 рівня захисту. Вони досить витривалі до бойової стрілецької зброї. Тому їхній клас захисту досить хороший. Їхня перевага - вони є досить легкі, що є дуже важливим для хлопців, які багато рухаються на фронті», - додав Володимир Заболотовський.

Як розповів засновник і президент фонду Ігор Терлецький, українці й американці у США регулярно відгукуються на благодійні ініціативи. Коли нещодавно оголосили черговий збір коштів на допомогу українським воїнам, усього за тиждень було зібрано близько 2 млн доларів. За 1,5 млн закупили бронежилети, а за кошти, які залишились (близько $500 тисяч), придбали 50 дронів, 100 тепловізорів і 300 коліматорів. Безпілотники та оптику найближчим часом також відправлять до України.

«Я б хотів подякувати усім небайдужим людям, які проживають в США, завдяки яким вдалося зібрати таку велику суму за рекордно короткий термін. На сьогоднішній день ми маємо всі ліцензії, всі важелі, всі механізми відправки допомоги нашим військовим в Україну. Закуповуємо авто, бронежилети, каски, тепловізори, дрони, оптику та прилади нічного бачення! Долучайтесь! Ми можемо разом зробити багато. До перемоги! Слава Україні», - додав Ігор Терлецький.

Довідково

Help Heroes Of Ukraine – американська благодійна організація, створена в США у перші дні повномасштабного вторгнення Росії. Його заснували українці, які проживають в Чикаго і які захотіли докласти максимальних зусиль, щоб допомогти нашим захисникам здобути перемогу якнайшвидше. Від початку війни вдалось відправити допомоги на суму понад 10 млн доларів. Окрім військових речей, фонд також регулярно передає гуманітарні вантажі для українців, які постраждали внаслідок бойових дій.

На Яворівщині відкрили модульне містечко для переселенців: яка особливість

Благодійний фонд пропонує будувати 4-6-поверхові будинки на Львівщині на готовій інфраструктурі

Голлівудський актор Шон Пенн допоможе відремонтувати житло для біженців з України

Начальник ЛОВА оприлюднив перелік найнеобхіднішого для військовиків: 22 найменування

У Львові відкриють головний офіс благодійного американського фонду «Допоможи Героям з України»

Мер Львова звернувся до українців за кордоном: терміново потрібна допомога захисникам України

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів