На Львівщині продавали військову амуніцію з гуманітарки

21:32 30 червня 2022 р.

Фото до новини

Зловмисники організували протиправну схему ввезення в Україну амуніції нібито для потреб військовослужбовців і надалі продавали її, приваласннюючи кошти.

Про це повідомила поліція Львівської області, пише Dailylviv.com.

Зловмисників, які незаконно реалізовували військове спорядження, завезене в Україну як гуманітарна допомога, викрили оперативники Управління Служби безпеки України у Львівській області спільно з слідчими поліції Львівщини, за процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону. 

Як встановили правоохоронці, зловмисники організували протиправну схему ввезення в Україну амуніції нібито для потреб військовослужбовців і надалі продавали її, приваласннюючи кошти. Спорядження, загальна вартість якого становить близько 25 мільйонів гривень, завозилось в Україну під виглядом гуманітарної допомоги.

Організатором та куратором злочинної схеми був  43-річний мешканець Львівщини - він «вирішував»  питання щодо отримання дозвільних документів від військових частин для безперешкодного перевезення амуніції через кордон нібито для передачі їх військовослужбовцям Збройних сил України. В подальшому отримане таким чином спорядження, зокрема, бронежилети, вони реалізовували, привласнюючи отримані кошти.

Слідчі повідомили організатору про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст. 28 ч.3 ст. 201-2 (Незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, вчинене группою осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Двом інших учасникам групи правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні злочину раніше.

Досудове розслідування триває, правоохоронці вживають заходів для якнайшвидшої передачі вилучених у зловмисників під час санкціонованих обшуків бронежилетів та іншого військового спорядження нашим бійцям на фронті.

УСБУ у Львівській області нагадало, що 6 червня 2022 року спецслужба викрила одного з виконавців вказаної  протиправної схеми. Зловмисника було затримано на гарячому під час продажу партії бронежилетів. 

А 15 червня 2022 року викрито та повідомлено про підозру одному з організаторів схеми. Зловмисником виявився 42-річний керівник одного з рекламних холдингів України. 

Викриття проводили оперативники СБУ спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Зараз триває останній етап проведення експертиз вилученої амуніції, для подальшої передачі на потреби ЗСУ.

Суд обрав запобіжний захід Роману Матису і Євгену Шпитку, яких підозрюють у розкраданні гуманітарки

У Львові вкрали бронежилети на півмільйона гривень (відео)

В Епіцентрах продають крадені бронежилети. ЛОК звернувся в Генпрокуратуру та СБУ

Епіцентр покарав компанію, яка постачала крадені бронежилети

Продаж в Епіцентрі бронежилетів з гуманітарки у Венето назвали прикрою помилкою

Силовики роблять обшуки у Чернівецькій обласній військовій адміністрації

Ексчиновника ЛОДА затримали за підозрою в розкраданні гуманітарної допомоги

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів