На Львівщині побільшало утоплеників (оновлено)

11:56 4 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: volynnews.com

Про це повідомляє в понеділок департамент із питань цивільного захисту облдержадміністрації.

Департамент із питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації повідомляє сьогодні, 4 серпня:

«1 серпня о 13.00 у м. Бориславі місцевими жителями в озері у районі вул. Залізняка виявлено та піднято з води тіло чоловіка, 1976 року народження, місцевого жителя без ознак насильницької смерті. Тіло загиблого доставлено до моргу Бориславської ЦМЛ. Обставини загибелі встановлюються. Проводиться дослідча перевірка»;

«1 серпня о 19.30 у водоймі відпочинкового комплексу «Озеро Винниківське» (м. Винники ЛМР) місцевими жителями  виявлено та піднято з води тіло чоловіка, 1993 року народження, жителя с. Лисиничі Пустомитівського району, який втопився під час купання. Тіло втопленика доставлено до Львівського обласного судово-медичного моргу. Причини події з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка»;

«2 серпня о 16.47 у с. Кам’янобрід Яворівського району в р. Верещиця місцевими жителями було виявлено та піднято на поверхню тіло чоловіка, 1944 року народження, місцевого мешканця, без ознак насильницької смерті, який, за попередньою інформацією, втопився під час купання. Обставини події уточнюються. Проводиться дослідча перевірка»;

«2 серпня о 17.10 у с. Шабельня Жовківського району в р. Рата місцевими жителями було виявлено та піднято на поверхню тіло чоловіка, 1998 року народження, місцевого мешканця, без ознак насильницької смерті, який, за попередньою інформацією, втопився під час купання. Обставини події уточнюються. Проводиться дослідча перевірка»;

«3 серпня близько 04.20 у с. Ремезівці Золочівського району у місцевому озері під час ловлі риби впав з човна та втопився чоловіка, 1974 року народження, місцевий мешканець. Тіло піднято на поверхню рятувальниками Золочівського РВ ГУ ДСНС у Львівській області. Обставини події уточнюються. Проводиться дослідча перевірка»;

«3 серпня об 11.15 поблизу с. Чайковичі Самбірського району у р. Дністер водолазами аварійно-рятувальної маневреної групи Львівської ЦРВС було виявлено та піднято на поверхню тіло хлопця, 1999 року народження, жителя с. Нижні Гаї Дрогобицького району, який за попередньою інформацією, втопився 30 липня під час купання. Обставини події уточнюються. Проводиться дослідча перевірка».

Натомість Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради сповідомило сьогодні, 4 серпня, «Щоденному Львову»:

«1 серпня 2014 року на Винниківському озері втопився 21-річний житель с. Лисиничі Пустомитівського району. Так, у п’ятницю, 1 серпня, о 19.30 год. у водоймі відпочинкового комплексу «Озеро Винниківське» місцеві жителі  виявили та підняли з води тіло хлопця 1993 року народження, жителя с. Лисиничі Пустомитівського району. Він втопився під час купання. 

Тіло утопленика доставлено до Львівського обласного судово-медичного моргу. Причини події з’ясовуються. Проводиться дослідча перевірка.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР нагадує мешканцям про необхідність дотримання правил безпеки на воді, адже це допоможе зберегти здоров’я і життя людей. 

Основними причинами загибелі людей на водних об’єктах є:

– купання в необладнаних, неперевірених місцях та місцях, де купання заборонено;

– купання в нетверезому стані;

– пустощі на воді;

– купання дітей без догляду дорослих.

Дотримуватись правил безпеки потрібно до купання, під час купання і після нього.

До купання:

1. Перед купанням порадьтеся з лікарем та ретельно дотримуйтесь його порад. Купання починайте при температурі повітря 25°С та при температурі води, не меншій 17°С.

2. Купайтеся тільки в спеціально відведених та обладнаних місцях.

3. За відсутності пляжу – вибирайте чистий пологий берег водойми, попередньо виясніть, чи немає на дні корчів, гострого каміння, ям. Засмічене і нерівне дно небезпечне навіть для досвідчених плавців.

4. Не купайтеся відразу після прийому їжі і в нетверезому стані.

5. Перед купанням корисно полежати і відпочити. Розігрітим входити у воду не радимо.

Під час купання:

1. Входьте у воду обережно, зупиніться і швидко зануртесь з головою на неглибокому місці.

2. Купатися можна не більше 10-15 хвилин.

3. Не переривайте купання частими виходами з води і не стійте мокрими на вітрі.

4. при судомах не розгублюйтесь, намагайтеся утриматися на поверхні води, кличте на допомогу.

5. Потрапивши в сильну течію, не боріться проти неї, а пливіть за течією, наближаючись до берега.

6. Потрапивши у вир, не розгублюйтесь, наберіть побільше повітря в легені , зануртесь у воду і сильним ривком в бік, за течією виходьте з виру та випливайте на поверхню.

7. Не плавайте далеко від берега, не запливайте за попереджувальні знаки.

Після купання:

1. При виході з води витирайте тіло, розітріть його долонями чи рушником, швидко одягніться і пройдіться.

2. Не лежіть після купання на сонці.

3. Якщо хочете прийняти сонячну ванну, полежіть на сонці до купання, а після купання відпочиньте у затінку.

Поради тим, хто катається на човнах (моторних катерах, скутерах, квадроциклах)

Правила плавання на човнах:

1. Перед посадкою у човен, огляньте його, переконайтесь у його надійності, перевірте наявність весел, кочетів, черпака для відливу води, рятувальних засобів (рятувальне коло, рятувальний жилет).

2. Посадку у човен проводьте, обережно ступаючи на середину настилу. Сідайте на лавку рівномірно. Не можна сідати на борт човна.

3. Той, хто знаходиться за веслами, повинен пам’ятати про відповідальність, уважно дивитись вперед і не допускати зіткнень з перешкодами та іншими човнами.

4. Якщо човен перевернувся, насамперед надайте допомогу тим, хто не вміє плавати. Утримуючись за борти човна, кличте на допомогу і спільними зусиллями штовхайте човен до берега, на мілину.

Забороняється:

1. Перевантажувати човен понад встановлену норму.

2. Перетинати курси катерів, близько підходити до них.

3. Пересідати на воді з одного човна в інший, переходити в човні з місця на місце, розгойдувати човен.

4. Користуватися човном особам в нетверезому стані, а також дітям до 14 років без супроводу дорослих.

5. Особи, які не вміють плавати, повинні сідати у човен, надівши на себе рятувальний жилет (пояс).

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення звертається також до всіх організаторів святкових заходів та власників водних об’єктів з нагадуванням про власну відповідальність за охорону життя людей, їх безпеку та забезпечення роботи відомчих рятувальних постів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів