Нардеп Камельчук продовжує жити Червоноградом

09:27 20 вересня 2024 р.

Фото до новини

Заради цього він покинув партію "Слуга народу", але не фракцію у Верховній Раді.

Про це повідомив народний депутат України Камельчук, пише DailyLviv.com. Зокрема депутат зазначив у  2024 будь-які його спроби та громади змінити рішення комітету завершувались невдачею.

Нижче подаємо текст депутата:

"А сьогодні, 19.09.2024, Верховна Рада України, всупереч волі громади, змінила назву Червоноград на Шептицький. Сьогодні, на мою думку, відбувся Акт дерадянізації через коліно. Я не голосував за цю колгоспну постанову.

Не можна проявити демократію через постанову, де 328 назв населених пунктів залежить від однієї кнопки. Ще й без обговорення. Чому так? Бо так домовились фракції. Напевно боялися знову розжертися у взаємних звинуваченнях.

Мої прохання до голови ВР та голів фракцій щодо виступу були відкинуті. Моє звернення безпосередньо перед виступом було проігноровано. Ви можете це побачити в записі сьогоднішнього засідання.

Саме через таке ставлення до волі громади і демократії, я не голосував за цю постанову. І мої дві підняти руки ви теж можете побачити на відео сьогоднішнього засідання. Я ніколи не змирюся з тим, що голос людей ігнорують.

Вчора відбулась залаштункова погоджувальна рада фракцій. Сьогодні провели засідання Комітету за питань держуправління. Ще вчора в постанові було 333 населені пункти. Сьогодні стало 328. Пʼять будуть ще обговорювати. На жаль, Червонограда серед них не опинилося.

І, ви знаєте, я навіть допускаю, що громада готова була прийняти процес зміни назви, але за однієї умови - залучення громади до цього процесу. Але на заміну на численні звернення і тисячі підписів, демократія через коліно?

Андрей Шептицький - дуже поважна та авторитетна постать. Його ім’ям давно була названа вулиця в Червонограді. Я навіть зареєстрований на цій вулиці. Але, в цьому випадку, історична постать стала заручником непрозорих процесів в міській та Верховній раді.

Я впевнений, якщо громада прийме нову назву, то місто чекають позитивні зміни. Якщо ні, то образа виллється у супротив, який проявить себе пізніше, після Перемоги України у війні з рф.

Що можна зробити, якщо громада вирішить не приймати нову назву? Червоноградська міська рада може ініціювати новий процес перейменування із залученням громади та військових, які зараз на фронті. 

І наостанок.

Я не можу погодитися з подібним ставленням керівництва партії “Слуга Народу”. 

Я виходжу з партії. 

Заява уже написана і надіслана. 

Також складаю з себе повноваження члена ради Львівської обласної партійної організації «Слуга Народу».

P.S. У фракції продовжую працювати. Це дозволить мені виконувати свої функції в Комітеті енергетики та в делегації ПАРЄ

Систему влади і підходи до державного управління треба змінювати".

Нагадаємо, учора Верховна рада дерусифікувала 327 населених пунктів. Зокрема, на Львівщині 10 населених пунктів отримали нові назви.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів