Штучний інтелект. Конкурс на програму побив рекорд у Львівській політехніці

11:57 20 вересня 2024 р.

Фото до новини

Не менш популярна ще одна освітня програма Львівського ІТ Кластера — кібербезпека.

Про це інформує Львівська політехніка, пише DailyLviv.com.

Конкурс на програму Львівського ІТ Кластера «Системи штучного інтелекту» у Львівській політехніці становив сім осіб на місце. Одна з абітурієнток, а тепер уже студентка Олена Кшик здобула найвищі 800 балів з національного мультипредметного тесту. Таких абітурієнтів у всій Україні цьогоріч було лише семеро.

Не менш популярна ще одна освітня програма Львівського ІТ Кластера — кібербезпека. До Львівської політехніки надійшло 1493 заяви на 250 місць. Конкурс становив п’ять осіб на місце.

Загалом кожен другий вступник на техспеціальності обрав одну з програм ІТ Кластера, а це 51 % вступників, що на 7 % більше, ніж торік. Нагадаємо, що у Львівській політехніці таких програм вісім: окрім уже згаданих кібербепеки та систем штучного інтелекту також інтернет речей, робототехніка, розподілені інформаційні системи та технології, системний аналіз, управління ІТ-продуктами, видавництво та поліграфія.  

Читайте також: За випускниками — черга. Найпопулярніша спеціальність серед вступників Львівської політехніки - 2024

"Результати вступної кампанії свідчать, що, попри складні умови, інтерес до IT-спеціальностей залишається високим. Нас надихає, що така значна кількість абітурієнтів обрали програми Львівського IT Кластеру. Це означає, що наші освітні ініціативи відповідають сучасним викликам і очікуванням молоді. Нині ми ставимо завдання не лише надавати студентам знання та практичний досвід, а й розвивати в них підприємницькі навички. Це потрібно для того, щоб вони могли створювати власні проєкти та стартапи і завдяки цьому не тільки були потрібні на конкурентному ринку, а й стимулювали розвиток техіндустрії", — каже Юлія Цимбала, керівниця освітньої команди Львівського IT Кластеру.

Читайте також: Мельник і Бобало зі Львова увійшли до п'ятірки ректорів України з найвищими зарплатами

Попри виклики війни та загальний спад кількості вступників по Україні, рівень студентів, які обирають програми Львівського IT Кластеру, стабільно зростає. Це стосується не лише високих вступних балів, а і їхньої активності, підприємницьких амбіцій і творчого потенціалу. Абітурієнти обирають програми Кластера через можливість здобути сучасну освіту, яка відповідає вимогам ринку і дає можливість створювати інноваційні проєкти та стартапи.

Нагадаємо, У Львівській політехніці назвали програми, на які був найбільший конкурс у 2023 році.

Читайте також: Львівській політехніці дали майже вдвічі більше грошей, ніж ЛНУ імені Франка

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів