Фон дер Ляєн оголосить про кредит на €35 млрд під російські активи, - FT

13:00 20 вересня 2024 р.

Фото до новини

ЄС планує виділити кредит у розмірі 35 млрд євро, забезпечений майбутнім прибутком від заморожених активів росцентробанку, щоб гарантувати більш передбачувану фінансову підтримку України.

Про це повідомляє Financial Times, пише DailyLviv.com.

За інформацією трьох джерел видання, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн зробить заяву під час візиту до Києва.

Кредит є частиною плану на 50 млрд доларів допомоги Україні, який з'явився в результаті переговорів із США та країнами "Великої сімки".

У червні лідери країн G7 домовилися надати Україні кредит на суму 50 млрд доларів, який погашатиметься коштом доходів від заморожених активів Росії.

Цього тижня Financial Times писало, що ЄС готується надати нове фінансування до кінця року, незалежно від участі США. Односторонні дії робляться на тлі занепокоєння Брюсселя тим, що Угорщина завадить блоку надати гарантії, необхідні США для участі у схемі заморожування активів.

За даними видання, остаточна цифра може змінюватись від 20 до 40 млрд євро і буде встановлена Європейською комісією після консультацій з державами-членами.

Нагадаємо, сьогодні під час свого восьмого візиту в Україну Фон дер Ляєн написала в мережі X, що вона зустрінеться з лідерами у Києві, щоб обговорити низку питань: від "готовності до зими до оборони, вступу до ЄС та прогресу щодо кредитів G7".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів