Лікарка-косметолог з Харкова стала у Львові героїнею проєкту Українською здолаємо (відео)

22:50 1 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Львівська ОВА започаткувала проєкт «Українською здолаємо», щоб розповісти про тих, хто зумів перейти з мови окупанта на українську.


По це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Сьогодні - розповідь про Аліну з Харкова.

24 лютого дівчина та її сім’я прокинулися від вибухів. Саме в цей день росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Харків’янка покинула своє житло і разом з рідними поїхала на Львівщину.

«В один день в тебе забирають все, що ти мав. В один день твоє життя перевернулося», – розповіла вона.

У Львові Аліна працює лікаркою-косметологом. Праця в такий складний час, на думку дівчини, є надзвичайно важливою, адже підтримує економіку країни.

«Піднімати свою справу з нуля – це дуже важко. Особливо, коли ти зламаний. Витерла сльози і пішла працювати, тому що зрозуміла, що кожен з нас важливий, кожен з нас потрібен», – наголошує вона.

Попри те, що раніше розмовляла російською, сьогодні Аліна відкидає мову окупанта.

«Коли прокидаєшся і розумієш, що прийшли москалі, які знищують твоє житло, сім’ю, рідне місто, ти більше не можеш говорити мовою агресора. Мова – дуже важлива і з неї починається наша перемога. Для мене це би був страх і біль, якщо б хтось сказав, що я з росії, тому що я говорю російською. Це для мене було б найбільше приниження», – наголошує дівчина.

Нагадаємо, що першим учасником проєкту історій про свідомий перехід на українську мову «Українською здолаємо» став Владислав з Мелітополя. Після евакуації на Львівщину він почав волонтерити на головному залізничному вокзалі, а також активно вивчати українську мову, аби якнайшвидше розпочати нею розмовляти.

Європейські споживачі почали замовляти меблі за індивідуальними проєктами у Львові

ТМ Кулиничі відкриє на Львівщині 200 точок з продажу 400 видів випічки і хліба

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів