Європейські споживачі почали замовляти меблі за індивідуальними проєктами у Львові

12:45 25 серпня 2022 р.

Фото до новини

Українські меблевики складають конкуренцію європейським колегам з кількох причин.

Про це розповів Dailylviv.com керівник підприємства з виробництва меблів «Roomio» з Харкова, яке під час війни переїхало на Львівщину, Володимир Мисик.

«З’ясувалось, що ми можемо скласти конкуренцію нашим європейським колегам. У них меблі за індивідуальними проєктами виготовляють мінімум рік, а в нас – 55-60 днів,”- розповів керівник.

1-2 місяці тому цей термін був ще коротшим - 28 днів. Але, коли пішли замовлення, довелося його збільшити, - пояснює пролонгацію часових меж Володимир Мисик.

За його словами, підприємство виготовляє меблі преміум-класу з ДСП, тому попит завжди буде. Уже вдалось взяти замовлення в Данії і Словенії.

“Для нас не існує фраз на кшталт «це надто складна робота», «наші потужності не дозволять цього зробити». Ми можемо виконати будь-яку забаганку клієнта”,- наголошує Володимир Мисик.

Він уточнює, що до того, як виробництво переїхало на Львівщину, вони мали клієнтів лише в Україні. 

Доставку і монтаж замовлення “Roomi” також бере на себе. Володимир Мисик демонструє велику кухню з “островом”, яку закінчують виготовляти для іноземного замовника і називає орієнтовні ціни. Коштує цей індивідуальний проєкт 22 тисячі умовних одиниць. Доставка кухні в Данію - 2 тисячі у.о., монтаж - 1 500 у.о. Керівник наголошує, що фірма робить індивідуальну калькуляцію у кожному окремому випадку. Тобто все залежить від складності і величини замовлення.

Керівник підприємства Володимир Мисик розповів, що у Харкові їхні виробничі приміщення розташовувалося у районі, який найбільше обстрілювали. ТОму в березні вони вирішили переїжджати.

«Коли вирішили релокуватись, телефонували кожному працівникові і запитували, чи погоджуються вони переїхати. Наразі дали году 15 фахівців, але це найкращі працівники, тому нам вдається виконувати досить великий об’єм замовлень», - додає Володимир Мисик.

Фірма «Roomio» розмістила своє підприємство на території колишнього складу. Упродовж місяця зробила ремонт, змонтувала обладнання і запустила виробництво. 

Довідка

На Львівщину переїхало понад 200 підприємств. Серед них – підприємство з виробництва меблів «Roomio» із Харкова. Воно розташувалося у селі Милошевичі Пустомитівської територіальної громади.

Найбільше релокованих підприємств у галузі легкої промисловості - 39. Ще по 23 у сферах машинобудування та металообробки, 21 - харчової промисловості, 13 - хімічної промисловості, 11 - медицини, 9 - будівництва, 7 - меблевої промисловості, 36 - у сфері торгівлі та 21 - в інших сферах.

Релоковане підприємство розпочинає у Львівському районі будівництво хлібзаводу, де працюватиме 1 тис осіб

Майже 700 підприємств змінили локацію через війну: куди найчастіше переїжджають

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів