Депутат у Пустомитах потрапив у новий автоскандал: поліція не реагує (відео)

10:52 7 вересня 2021 р.

Фото до новини

Рік тому депутат Пустомитівської міської ради Андрій Жидачек їздив з другом у мерседесі сходами житлового будинку, а тепер взявся самовільно перепарковувати чужий ВАЗ.

Влітку власниця ВАЗ з Пустомитів Оля Гембарська-Редька звернулася в місцеву поліцію із заявою на депутата Пустомитівської міської ради Андрія Жидачека про вчинення ним правопорушення, яке можна кваліфікувати за статтею 289 Кримінального кодексу: "Незаконне заволодіння транспортним засобом". За законом такий вчинок карається штрафом від однієї тисячі до однієї тисячі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк. Про це пише Dailylviv.com з посиланням на публікацію у групі Фейсбук Пустомити он-лайн

Поліція заяву у власниці ВАЗу не прийняла, незважаючи на те, що є відео, яке чітко зафіксувало вчинок Андрія Жидачека у міському парку. Та й сам депутат навіть у соціальній мережі не приховує того, що самовільно сів у чужий автомобіль і намагався його виштовхати з місця паркування. З тієї причини, пояснив Андрій Жидачек, що нібито ці "жигулі" були припарковані на бруківці, не призначеній для стоянки авто. 

Натомість Оля Гембарська-Редька опублікувала у Фейсбуці фото, на якому видно, що колеса її автомобіля не заїхали на бруківку. Крім того, з фото видно, що поряд з ВАЗом були припарковані інші автомобілі-іномарки, до яких Андрій Жидачек не мав претензій. Так само депутат ПМР не обурився і з того, що в час перепаркування "жигулів" інший водій на мерседесі (це чітко видно на відео) проїхався пішохідною алеєю парку, розганяючи в боки пішоходів, і потім, зупинившись, дружньо привітався з Андрієм Жидачеком за руку через вікно авта. 

Оля Гембарська-Редька у своєму коментарі у ФБ повідомила, що  коли вона прийшла в поліцію писати заяву на Андрія Жидачека, той одразу приїхав туди  і просив не робити цього. Жінка відмовилася: "Не домовившись зі мною - йому це вдалося з поліцією. Мою заяву не зареєстрували і взагалі невідомо що з нею. На мої звернення ніхто не реагує і за два місяці жодних дій з боку поліції.. "

Користувачі соцмережі одразу пригадали як рік тому екссекретар Пустомитівської міськради Андрій Жидачек разом з другом увечері заїхав на автомобілі на сходи будинку, а потім написав жалісливий пост з вибаченнями: мовляв, "біс поплутав" і "більше так вчиняти не буде". Згадалося й те, що торік, після появи у соцмережах фото його неправильно припаркованого автомобіля, Андрій Жидачек дуже піарно заявив сам на себе в поліцію і сплатив штраф.

Оля Гембарська-Редька підсумувала мораль цієї історії так: "Я - звичайна жінка, котра їздить на простому авто, виховує з чоловіком ( учасником бойових дій) четверо дітей та працює на державній роботі... Я не знаю, ким вважав себе в той момент п.Андрій, але був би це хось інший на моєму місці, то судимості (хай навіть умовної) йому би не уникнути... Та допоки наша поліція та влада буде працювати за схемою "рука руку миє", у нас ніколи не буде свідомого, законослухняного суспільства та європейської держави...

Нагадаємо, що 33-річний Андрій Жидачек на попередніх виборах обраний у Пустомитівську міську раду від партії «Європейська солідарність». До цього він був секретарем Пустомитівської міськради. 

Рік тому голова Львівської територіальної організації політичної партії «Європейська солідарність» Олег Синютка повідомив у ФБ: "Неприємне, але правильне рішення. 2 грудня відбулось засідання центральної ради політичної партії "Європейська солідарність". Згідно з поданням ради Львівської територіальної організації політичної партії «Європейська солідарність» центральна рада прийняла рішення виключити з лав партії депутатів Солонківськоі та Пустомитівської об’єднаних територіальних громад Миколу Пущака та Андрія Жидачека". Це - за поїздку мерседесом сходами будинку. 

На Львівщині терміново виключили з "Європейської солідарності" двох депутатів

На Мерседесі - сходами в багатоповерхівку: водія позашляховика покарали (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів