ЄС виключила з партії двох депутатів зі Львівщини, але не повідомила про долю їхніх депутатських мандатів

13:37 3 грудня 2020 р.

Фото до новини

Один з них - Андрій Жидачек - двічі покаявся у соціальній мережі, а інший - Микола Пущак - ніяк не прокоментував цей інцидент.

Про це пише DailyLviv.

Голова Львівської територіальної організації політичної партії «Європейська солідарність» Олег Синютка повідомив у ФБ:

"Неприємне, але правильне рішення. 2 грудня відбулось засідання центральної ради політичної партії "Європейська солідарність". Згідно з поданням ради Львівської територіальної організації політичної партії «Європейська солідарність» центральна рада прийняла рішення виключити з лав партії депутатів Солонківськоі та Пустомитівської об’єднаних територіальних громад Миколу Пущака та Андрія Жидачека.

Нещодавно згадані особи «прославилися» діями, які не відповідають статусу депутата та суперечать цінностям «Європейської солідарності».На останньому засіданні центральною радою ЄС затверджено також «Кодекс доброчесності депутата». Прописаних у Кодексі норм та правил зобов’язаний дотримуватися кожен депутат від «Європейської солідарності», в радах усіх рівнів".

Олег Синютка нічого не згадав про друге рішення ЛТО ПП "Європейська солідарність", прийняте 21 листопада: рада Львівської обласної організації партії звернулася до Солонківської ОТГ із вимогою звільнити Миколу Пущака із посади заступника голови ОТГ і закликала Жидачека та Пущака скласти депутатські мандати.

Андрій Жидачек про цей випадок написав публічно двічі: "Стосовно інциденту, який стався вночі, я приношу щирі вибачення за скоєне. Кошти на відновлення пошкодженого майна будинку уже передані та, сподіваюсь, найближчим часом і сліду не залишиться від шкоди. Сумно, що водій мого друга Миколи Пущака, який був за кермом, не вислухав ні мене, ні Миколу та, незважаючи на наші прохання і заборону, самовільно виїхав на сходи... Проте, ми цього так не залишимо! Вже сьогодні на водія заявлено у поліцію, (протокол неодмінно опублікую, коли отримаю). Ситуації, схожі на вчорашню, ніколи не виникали раніше і, тим більше шкода, що цей прикрий випадок стався саме у будинку, де я мешкаю... Ще раз перепрошую!"

Протокол Андрій Жидачек не опублікував. Зате згодом опублікував ще один пост, в якому покаявся за свою участь в інциденті і подякував тим, хто його підтримав у "переломний період": "... хочу щиро  подякувати усім людям, які підтримали мене у цей переломний період: рідним, друзям, друзям друзів, колегам та навіть незнайомим особам, які так чи інакше були поруч. Наяву, у мережі чи по той бік телефону - я безмежно вдячним усім! Тепер я знаю точно, що світ не без добрих людей і як кажуть: «Підтримка - це крок у майбутнє»! Тому, завдяки Вам, я сподіваюсь, що воно рано чи пізно буде світлим! Також і не забуваю, про своїх недругів, які щедро висловились у мою сторону - я кревно молитимусь за Вас і це не фальш, а щира правда! Вкотре прошу вибачення за цю ситуацію! Сподіваюсь, що таке не трапиться ні з ким із Вас! Усім добра". 

Нагадаємо, у ніч на п’ятницю, 20 листопада, двоє новообраних місцевих депутатів від «Європейської солідарності» Микола Пущак та Андрій Жидачек після опівночі на позашляховику Mercedes G 500 намагалися заїхати по сходах у під’їзд багатоповерхівки на околиці Пустомитів. 

33-річний Андрій Жидачек пройшов у Пустомитівську міську раду від партії «Європейська солідарність». До цього він був секретарем Пустомитівської міськради. Торік - після появи у соцмережах фото його неправильно припаркованого автомобіля - Андрій Жидачек заявив сам на себе в поліцію і сплатив штраф.

Довідково про імперативний мандат

Норма ст. 38 Закону Про статус депутатів місцевих рад передбачає можливість відкликання депутата місцевої ради за народною ініціативою. Право ініціювати процедуру мають місцева організація політичної партії, від якої обрано депутата, а також громадяни України, які є виборцями відповідного виборчого округу. Таку ініціативу можна запускати не раніше, аніж через рік початку роботи відповідної місцевої ради. Механізму прямого імперативного мандату зі сторони партій у законодавстві не передбачено.

На Львівщині терміново виключили з "Європейської солідарності" двох депутатів

На Мерседесі - сходами в багатоповерхівку: водія позашляховика покарали (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів