На Мерседесі - сходами в багатоповерхівку: водія позашляховика покарали (відео)

20:28 20 листопада 2020 р.

Фото до новини

Сьогодні, 20 листопада, під час моніторингу соціальних мереж правоохоронці виявили допис, проілюстрований відео, щодо водія позашляховика «Мерседес», який виїхав сходами до самих вхідних дверей під’їзду багатоповерхового будинку. Як зазначалось у публікації, подія сталась близько опівночі у місті Пустомити.

Про це інформує поліція Льввщини.

Співробітники Пустомитівського відділу поліції провели перевірку та встановили особу водія-порушника. Ним виявився 36-річний львів’янин.

Правоохоронці склали на чоловіка протоколи за ч.6 ст.121 та ч.1 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкції статей передбачають покарання - накладення штрафів в розмірі, відповідно, десяти та п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За інформацією ZAXID.NET, у ніч на п’ятницю, 20 листопада, двоє новообраних місцевих депутатів від «Європейської солідарності» Микола Пущак та Андрій Жидачек на позашляховику Mercedes G 500 намагалися заїхати по сходах у під’їзд багатоповерхівки на околиці Пустомитів. ZAXID.NET вдалося отримати записи з камер відеоспостереження, що встановлені в цьому будинку. З'ясувалось, що у цьому будинку живе Андрій Жидачек.

Близько 00:10 у будинок №2 на вул. Радоцинській у Пустомитах позашляховик Mercedes Gelandewagen виїхав на сходи, які ведуть до входу багатоповерхівки. На передньому пасажирському місці сидів депутат від «ЄС» до Пустомитівської міської ради Андрій Жидачек.

Спроби заїхати на Mercedes G 500 в під’їзд потрапили на камери відеоспостереження, які встановленні по периметру будинку. На записі видно, що у двір багатоповерхівки заїжджає авто, минає парковку і на кілька хвилин зупиняється перед входом до під'їзду. Через деякий час автомобіль рушає з місця і починає їхати до дверей під'їзду по сходах. З другої спроби машині вдалося піднятися сходами на ґанок будинку. Кілька хвилин депутати сиділи в авто, а потім заднім ходом спустилися назад.

За кілька хвилин з авто вийшли Андрій Жидачек та ще двоє чоловіків. Один з них зняв з машини реєстраційні номери. Далі вони певний час спілкувалися біля автомобіля. Потім двоє чоловіків поїхали, а Андрій Жидачек зайшов у будинок. Судячи з поведінки чоловіків, вони, ймовірно, перебували у дуже нетверезому стані.

За інформацією ZAXID.NET, Жидачек винаймає квартиру у цій багатоповерхівці.

ZAXID.NET поспілкувався з мешканцями будинку, однак ніхто з них не захотів обговорювати нічний інцидент відкрито. На правах анонімності один з мешканців розповів, що окрім Андрія Жидачека, в автомобілі був його однопартієць, депутат місцевої ради Солонківської ОТГ Микола Пущак. Жидачек вже зв'язався з мешканцями та визнав свою провину. Він пообіцяв відновити знищені сходи, а також придбати п'ять вогнегасників або камери спостереження як моральну компенсацію за збитки, відтак мешканці до поліції заяв не писали.

Сам Микола Пущак заперечив свою причетність до нічного інциденту в Пустомитах. «Я не розумію, про що йдеться», – сказав він журналістці ZAXID.NET. Разом з тим ZAXID.NET з'ясував, що автомобіль Mercedes G 500 з державною реєстрацією ВС0900ВС зареєстрований на Пущак Любов Михайлівну 1958 року народження, родичку депутата.

36-річний Микола Пущак раніше був головою Жирівської сільради, що входить до складу Солонківської ОТГ. На місцевих виборах у 2020 році він планував балотуватися від «ЄС» на посаду голови Солонківської ОТГ і навіть уже встановив кілька рекламних білбордів. Одак пізніше Пущак публічного підтримав іншого кандидата – Богдана Дубневича, який в результаті і переміг. Сам Микола Пущак став депутатом ради Солонківської ОТГ. За даними ZAXID.NET, його планують обрати заступником голови Солонківської ОТГ Богдана Дубневича.

У 2016 році Пустомитівський районний суд оштрафував Миколу Пущака за те, що він їхав п’яним за кермом свого автомобіля Mercedes-Benz GL450 у центрі Львова. В декларації Микола Пущака вказано, що в нього та дружини є чотири автомобілі Mercedes, але серед них немає Mercedes Gelandewagen, за кермом якого він був вночі 20 листопада. Цікаво, що всі автомобілі Пущака мають одинакові реєстраційні номери, відрізняються лише літери.

У червні 2020 року Микола Пущак побився з колишнім солдатом Нацгвардії Ярославом Біликом та його братом. Цікаво, що на допомогу Пущаку тоді приїхали чоловіки на Mercedes Gelandewagen. Він назвав їх своїми знайомими.

33-річний Андрій Жидачек пройшов у Пустомитівську міську раду від партії «Європейська солідарність». До цього він був секретарем Пустомитівської міськради. Торік після появи у соцмережах фото його неправильно припаркованого автомобіля, Андрій Жидачек заявив сам на себе в поліцію і сплатив штраф.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів