Почалися ракетні обстріли за 1,5 -2 км від нашого цеху: на Львівщину переїхав виробник натуральної кави

18:38 30 березня 2022 р.

Фото до новини

Бізнесмени з гарячих точок бойових дій релокують свої виробничі потужності на Львівщину.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише Dailylviv.com.

Одним з таких є Gemini Espresso - виробник натуральної кави. За декілька місяців до війни компанія оновила свій виробничий парк, додала кілька ліній з фасування порційної кави і налагодила виробництво пакетованого чаю.

Та 24 лютого розпочалось російське вторгнення в Україну. За кілька днів власники виробництва, яке рзташоване у місті Бровари Київської області, вирішили рятувати свій бізнес.

«Вже почалися ракетні обстріли поблизу столиці за 1,5 -2 км від нашого цеху. Відтак, прийняли рішення зберегти майно, людей та бізнес, а паралельно запустити у новому безпечному місці наше виробництво. Це було досить складне рішення, адже ми працювали на новій версії виробництва, якому 25 років, лише 7-8 місяців»,- розповів генеральний директор компанії Антон Мяновський.

Перед переїздом компанія заповнила анкету евакуації підприємств із зони бойових дій. Власникам надали інформацію щодо можливих шляхів перевезення, сприяння у отриманні складських приміщень тощо.

Як зазначив Антон Мяновський переїзд був складним, адже виробництво кави багатокомпонентне, а обладнання громіздке та потребує часу для демонтажу.

«Виробництво кави займає певний цикл, який потрібно пройти, щоб отримати фінальний продукт: кава обсмажується, відстоюється, потім фасується та відправляється на логістику. Враховуючи, що виробництво багатокомпонентне, ми розуміли, що одразу не маємо можливості забрати всі елементи нашої лінії і серце виробництва – ростер для обсмаження кави. Деякі елементи виробництва важкі і громіздкі та потребують спеціального технічного обладнання для демонтажу та переміщення на іншу локацію. Через те, що поруч йшли бойові дії не було можливості знайти обладнання, яке б допомогло в демонтажі і транспортуванні»,-  розповів він.

Менше, як за тиждень інженери демонтували обладнання, а паралельно не припинялось виробництво кави.

Сьогодні із майже 200 працівників підприємства на Львівщину переїжджають 30.

А вже в перших числах квітня компанія планує працювати на повну потужність.

«Ті можливості, які є в нас на сьогодні, дозволять нам на майже 80-90% працювати як у довоєнний час. Вже з 1-2 квітня плануємо працювати на максимальну потужність та збільшити кількість робочих годин. Впевнені, що спільними зусиллями зможемо втримати український бізнес на плаву»,-  наголосив Антон Мяновський.

Зазначимо, що станом на сьогодні відділ інвестиційної політики Львівської обласної військової адміністрації опрацював більш як 200 заявок підприємств охочих релокуватись і ця кількість постійно збільшується. Майже пів сотні підприємств прийняли рішення переїхати на Львівщину.

На Львівщину переїжджає один з найбільших в Україні виробник матраців

Понад 100 підприємств переміщуються з територій активних бойових дій на Львівщину

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів