10 тисяч мешканців Маріуполя можуть призвати до російської армії

11:16 28 вересня 2022 р.

Мобілізація в Криму.

Мобілізація в Криму.

Понад 10 тисяч жителів Маріуполя можуть бути примусово призвані в російську армію у зв'язку з мобілізацією, оголошеною минулого тижня путіним. Підставою для цього стануть фіктивні результати псевдореферендуму.

«Це більше 10 тисяч чоловіків, які сьогодні перебувають у небезпеці», — повідомив Маріупольський міський голова Вадим Бойченко.

Він закликав мешканців виїжджати з міста, повідомивши, що зробити це важче, ніж раніше: «...якщо ще тиждень тому виїжджало до України десь 80–120 людей на добу, то зараз, за минулу добу, виїхали з Маріуполя вісім людей. Тобто це свідчить про те, що Маріуполь закривають», — сказав Бойченко. 

«Вони сьогодні не жаліють своїх людей, як вони жалітимуть людей, яких вбивали з початку цієї війни. Вони ж зупинилися на порозі міста і потім почали артилерією, авіацією нищити місто. Тобто, вони направлять цих людей до мобілізації, а потім на фронт, і будуть використовувати їх як м’ясо. На жаль, це так уже відбувається», — зазначив Бойченко.

Жителі окупованого росіянами Маріуполя отримують повідомлення про те, що 29 вересня вони мають з'явитися до військкомату з паспортами та особистими речами.

За запевненнями російської влади, російська мобілізація передбачає участь 300 тисяч осіб. Однак, за даними незалежних ЗМІ, очікується, що ця цифра досягне 1,2 мільйона чоловіків призовного віку. Понад чверть мільйона російських чоловіків покинули країну після оголошення мобілізації. У Росії протести проти мобілізації, хоч і більші, ніж проти війни з Україною, зібрали невелику кількість людей і були швидко придушені.

Критика війни в Україні побили і згвалтували гантелею

Застрелив військового комісара за друга, якому прийшла повістка (відео)

Мобілізованих росіян треба буде винищувати ще півтора року

Протести у Санкт-Петербурзі: арешти, штрафи, примусові роботи

Дагестанці збираються на майдан, щоб звільнити Кавказ від путінської мобілізації (доповнено)

У Дагестані стріляють: мешканці повстають проти примусової мобілізації (відео)

Чемпіон світу з універсального бою втік з Росії після того, як йому прийшла повістка (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів