У Львові кожен може висадити іменне дерево, заплативши 2,2 - 4,5 тис грн

13:19 25 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Усі охочі мають змогу взяти участь у міському сезонному висаджуванні дерев та спільно із садівниками Львова посадити власну рослину.

Про це інформує пресслужба ЛМР,  пише Dailylviv.com.

«Напевно, вас цікавить результат, аби ваше дерево виросло здоровим і жило довго. Для того, аби так сталося, ми пропонуємо варіант з мінімальними ризиками. Для цього важливо обрати правильне місце, правильний саджанець, правильно його посадити й доглядати молоде дерево принаймні перші кілька років.

Так, разом із садівником Львова ви можете обрати місце посадки, вид, і, відповідно, оплачуєте саджанець. Далі місто висаджує саджанець за вашою участю в найближчий період посадки дерев - переважно це відбувається в жовтні-листопаді або вже навесні.

Важливо зазначити, що ми пропонуємо садити лише якісні сформовані саджанці з розсадників в місцях з найбільш сприятливими умовами, що мінімізує ризики неприживлення чи пошкодження дерева після висадки. Вартість такого саджанця переважно є від 2,2 до 4,5 тис. грн», - розповідають в управлінні екології та природних ресурсів ЛМР.

Нижче подаємо покрокову інструкцію, як можна стати учасником висадки.

1. Заповніть електронну форму: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfuZdsFk7uenPrcqP8y2pNLN9xys7zAzbuhedhhrv_s9bJPjg/viewform. У заявці ви можете вказати бажану локацію та/або вид дерева, а можете і не вказувати.

2. Після опрацювання заявки з вами сконтактує садівник району чи парку для узгодження деталей (вибір місця, саджанця, дня посадки та інше).

3. Ви оплачуєте рахунок за саджанець, який вам виставляє обраний вами розсадник.

4. Ви отримаєте запрошення на посадку дерева з вказанням часу.

5. Проводити висадку будуть спеціалісти з догляду за озелененням відповідного району чи парку, під наглядом садівника і за вашою участю. Все необхідне для висадки буде на місці.

6. Садівник та міські служби здійснюватимуть нагляд за ростом дерева. Але ви можете періодично навідувати та поливати дерево, так воно розвиватиметься швидше і краще.

Іменні клени-явори висадили у Львові на проспекті Свободи

На Львівщині за день висадили 200 тисяч дубів і сосен, - ЛОВА

Завтра у Львові висадять клепарівські черехи

У парку імені І. Франка пострижуть 100 кущів: мешканців запрошують на майстер-клас

В Україні стартувала кампанія з висадки 1 млрд дерев, а у Львові хочуть зрубати 20 га лісу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів