Не пийте воду з двох популярних джерел у Стрийському районі: вона шкідлива

17:10 11 серпня 2022 р.

Фото до новини

Вода з джерел сіл Стрілкова та Підгірці Стрийського району наразі непридатна до вживання.

Про це повідомив очільник Стрийської районної військової адміністрації Богдан Янко, інформує ЛОВА, пише Dailylviv.com

Враховуючи популярність джерел сіл Стрілкова та Підгірці, з метою попередження епідемічних ускладнень на території Стрийщини, Стрийський районний відділ ДУ «Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» інформує про ситуацію щодо невідповідності води з альтернативних джерел сіл Стрілків та Підгірці (облаштовані перед в’їздом з боку міста Стрия).

На виконання пункту 1 в частинах 2 та 3 розділу І Протоколу №7 від 26.06.2022р. засідання Державної комісії з питань технологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Стрийський районний відділ ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ» проводить моніторингові дослідження води з альтернативних джерел водопостачання.

Лабораторні дослідження води зі згаданих джерел водопостачання показали, що вода, яка подається з облаштованих розбірних кранів окремих джерел водопостачання, не відповідає санітарним вимогам ДСНтаП «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» ДСанПіН 2.2.4-171-10) за бактеріологічними показниками.

Зокрема, з джерела с. Стрілків не відповідає за показниками ЗКФ 2,3 КУО в 100 см.3 (нормативне – не визначається), E. Coli – 2,3 КУО в 100 см.3 (нормативне – не визначається); УПФ – Klebsiella pneumionie.

Вода з джерела с. Підгірці  втретє упродовж  двох місяців не відповідала за показниками ЗКФ 23 КУО в 100 см.3 (нормативне – не визначається), E. Coli – 2,3 КУО в 100 см.3 (нормативне – не визначається); УПФ - E. Coli. 

Наразі з’ясовують обставини та приймають відповідні рішення, зазначив очільник Стрийської РВА.

У Стрийському районі назвали населені пункти, де у воді бракує йоду

На Дрогобиччині через неякісну воду в 7 разів збільшилася динаміка інфекційних захворювань

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів