На Львівщині люди і собаки плавають у питному озері

15:59 25 липня 2020 р.

Фото до новини

Щороку у Трускавці для засмаги та купання люди обирають питне озеро, яке не призначене для відпочинку на ньому. Оскільки питне водосховище оздоровниці, що на річці Воротище, знаходяться в межах першого поясу зони санітарної охорони водних об’єктів.

Про це інформують Джерела Трускавця, пише DailyLviv.

Відповідно до цього купання у ньому та перебування сторонніх осіб на території важливого водного об’єкту для міста - заборонені.
 
Однак, такі заборони та встановлення інформаційних щитів не надто зупиняють любителів зануритися у плесі питного озера. Вражає і той факт, до купання люди агітують  і своїх домашніх улюбленців.  
 
Масові купання на питному озері фіксують камери відеоспостереження, встановлені у цьому мікрорайоні. У Трускавці стверджують – на території питного водосховища патрулювання нестимуть поліціянти та притягатимуть до відповідальності порушників закону. 
 
У поліції міста стверджують - дії осіб, які порушують закон та купаються у питному озері Трускавця, містять ознаки адміністративного правопорушення, за яке передбачена відповідальність згідно ст. 59 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) «Порушення правил охорони водних ресурсів». Такі дії тягнуть накладення штрафу.

Додамо, у Трускавці надкаптажні споруди перетворять на мінімузеї. а мінеральна вода подорожчає втричі.

У цьому курортному місті є більше 20 санаторіїв. Станом на сьогодні вони заповнені приблизно на 20 відсотків. Про це минулої п'ятниці сказав в інтерв'ю місцевій радіостанції "Твоє радіо" міський голова Трускавця Андрій Кульчинський. 

DailyLviv повідомляв, що біля озера Стосіка у Львові облаштують природне питне джерело за 500 тис грн, а на очищенні озер у Львові освоять понад 1 млн грн. Список витрат.

На Львівщині підготовлено 19 рекреаційних пунктів для відпочинку на природі. Он-лайн карта.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів