У Трускавці мінеральна вода подорожчає втричі

11:00 26 липня 2020 р.

Фото до новини

Власники ліцензії на "нафтусю" підвишили втричі ціну за мінеральну воду, і міська рада Трускавця подала з цього приводу звернення до Антимонопольного комітету України.

- У четвер на сесії Трускавецької міської ради майже всі депутати підтримали звернення до Антимонопольного комітету щодо підвищення ціни на "нафтусю". А це - єдиний орган, який може сказати: це ціна коректна чи некоректна, вивчити правильність нарахування, калькуляції тарифу, - сказав в інтерв'ю радіостанції "Твоє рідне радіо" міський голова Трускавця Андрій Кульчинський. - Ми розуміємо важливість тих ремонтних робіт, які зараз відбуваються в бюветі. Площа біля бювету практично в стадії завершення, дуже красива. Є плани на наступні реконструкції і захист самих джерел... "Нафтуся" ніколи не була безкоштовна. Ще в радянські часи всі, хто приїздив у Трускавець - чи то в форматі путівки чи курсівки - платив за воду. Там було розщеплення ціни, і воно завжди йшло на утримання господарки бюветів. Вона тепер коштує приблизно 15 мільйонів гривень. Хтось за це має заплатити. Місто чи ті люди, які користуються цією водою? Якщо рішення Антимонопольного комітету буде позитивним стосовно ціни "нафтусі", ніде не дінешся. Якщо АМУ відкоригує ціну, так тому й бути. Міська рада не має великих впливів на цю ситуацію. 

Мер Трускавця Андрій Кульчинський сказав також, що поблизу Трускавця є ще один власник ліцензії на "нафтусю", і велика кількість санаторіїв оголосила, що вони братимуть померецьку "нафтусю". А це буде спонукати власників бюветів до зниження ціни. За словами міського голови, у Трускавці зараз є понад 20 санаторіїв і заповнені вони приблизно на 20 відсотків.

Андрій Кульчинський нагадав, що бювети у Трускавці були продані у далекому 2007 році. 

З 8 червня 2020 року у Трускавці ТзОВ "Трускавецькі лікувальні води", яке володіє спеціальним дозволом на видобування мінеральних вод та розсолів для забезпечення потреб оздоровчих закладів курорту, запровадили оплату за вхід до центрального бювету мінеральних вод.

DailyLviv повідомляв, що у Трускавці люди і собаки плавають у питному водосховищі оздоровниці, яке розташоване в межах першого поясу зони санітарної охорони водних об’єктів. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів