Горіховий гай у Львові буде іншим

18:05 16 грудня 2022 р.

Фото до новини

У парку «Горіховий гай» триває чищення водойми.

Про це інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Плесо стало візуально більше чи не удвічі. І від цього в самому парку стало наче просторіше. Воду в озері не спускали, просто поглибили частину з очеретом, зробили пологішими береги. Почистили дно», - інформують у департаменті містобудування.

Як розповіла Олександра Сладкова, начальниця управління екології та природних ресурсів ЛМР, робили це так, щоби очерет не захоплював нові ділянки. Не забули і про мешканців озера. Для птахів, які там живуть і гніздяться, залишили півострів очерету біля верби.

У парку облаштували п’ять клумб із багаторічниками. Також багаторічні рослини і злакові висадили на клумбах при центральній доріжці, яка веде до кіноцентру з боку вул. Володимира Великого.

«Навесні тут можна буде помилуватись і тюльпанами – їх у парку висадили близько 2 тисяч.

Додалось у Горіховому гаю і нових дерев – ірга, модрини, вільхи, а ще екзотичні таксодіуми – ці дерева люблять вологу, тож їх висадили у місцях, де часто стоїть вода. Усі висадки сплановані у співпраці управління екології та природних ресурсів ЛМР та садівників і виконані ЛКП «Зелений Львів», - розповіли у департаменті містобудування.

Ще, за словами Олександри Сладкової, наступного року у парку планують встановити лавки та стільці. Також у новому році відновлюватимуть газони, зокрема упорядкують територію біля озера, де працювала техніка.

У парках Львова відмовилися від піскосуміші для посипання доріжок: чим замінили

У Львові повністю спустять Піскові озера

У Львові отруїли озера: рятують птахів і намагаються визначити речовину-вбивцю

У Львові розпочнуть чистити «Піскові озера»

У Львові чистять озеро в «Горіховому гаю»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів