У Львові отруїли озера: рятують птахів і намагаються визначити речовину-вбивцю

17:35 28 липня 2022 р.

Фото до новини

У водоймах, розташованих у районі вулиць Рахівська – Райдужна, виявили забруднення невідомою речовиною, схожою до нафтопродуктів. За словами очільниці Сихівської райадміністрації Галини Гладяк, місто скерувало звернення до правоохоронних органів для з’ясування обставин, а також передало зразки води до лабораторії для проведення дослідження і подальшої очистки озер.

Про забруднення озер шкідливою речовиною стало відомо зі звернень мешканців на Гарячу лінію міста, інформує пресслужба ЛМР, пише Dailylviv.com.

«Мешканці звернулись на Гарячу лінію міста про те, що на так званих колишніх озерах-відстійниках вода покрита невідомою речовиною. Ми комісійно виїхали туди та при обстеженні з’ясували, що дійсно є речовина, подібна до відходів нафтопродукту або й, можливо, сам нафтопродукт.

Озеро мало специфічний, навіть токсичних запах. Качки, які мешкали на цій водоймі, покинули її та ходили довкола. Було зрозуміло, що вони почуваються недобре.

Ми терміново скерували звернення у поліцію, а також звернулись до нашого управління екології та викликали лабораторію Адміністративно-технічного управління для проведення дослідження. Станом на сьогодні ми ще не маємо результатів, але вже вели попередні перемовини із екологом-хіміком, який за результатами досліджень готовий провести очистку цього озера. Зараз нам найголовніше зрозуміти, що саме це за речовина і яким методом можна очистити озеро», - розповіла Галина Гладяк.

Наразі частину птахів, що жили на водоймах, відловили та доставили у Домівку врятованих тварин, що є зоологічним відділом ландшафтного парку «Знесіння».

«Наразі ми рятуємо качечок, робимо швидку механічну очистку, з метою мінімізації впливу забруднення на річку Зубру. Також розробляємо кошторис на якісну очистку озер, аби вони не викликали бажання до скидання в них всякого. Чекаємо реформування охорони довкілля, щоб мати змогу притягнути до відповідальності винних у таких ситуаціях», - зазначила керівниця управління екології та природних ресурсів Олександра Сладкова.

Місто звернулось до правоохоронців щодо забруднення озер у районі вулиць Рахівська – Райдужна

Похолодання: у Львові просять порятувати диких качок (відео)

Пернатих і зайців стало на 90% менше

Лісівники на Львівщині просять допомоги в підгодівлі перелітних птахів

У Львові розпочнуть чистити «Піскові озера»

У Львові чистять озеро в «Горіховому гаю»

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів