У Львові розпочнуть чистити «Піскові озера»

16:00 24 вересня 2018 р.

Фото до новини


Фото: portal.lviv.ua

У міськраді запевнили: «Цього тижня у парку «Піскові озера» розпочнуть роботи з очистки двох водних об’єктів».

Про це повідомили в понеділок, 24 вересня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «У зв’язку зі зміною гідрологічного режиму території (зменшення опадів, зниження рівня ґрунтових вод), замулення джерел відбувається інтенсивна евтрофікація водойм, відтак цього тижня у парку «Піскові озера» розпочнеться очистка водного дзеркала від ряски механічним способом».

Заступник директора департаменту містобудування ЛМР Володимир Данилюк розповів: «На території парку «Піскові озера» розташовано два водні об’єкти площею водного дзеркала 0,89 га та 0,70 га. Через те, що зменшуються опади, знижується рівень ґрунтових вод, у тих озерах замулюються джерела і утворюється ряска. Є три способи очищення озера від ряски: хімічний, біологічний та механічний. Хімічний спосіб ми використовувати не можемо, тому що у цій водоймі є риба, ростуть різні водорості, які занесені до Червоної книги України, там плавають качки і поруч відпочивають люди, відповідно цей вид очистки не підходить».

Володимир Данилюк запевнив: «Ми використовуватимемо біологічний спосіб та механічний. Перший передбачає запустити рибу у водойму. Ми вже розробили розрахунок, нам орієнтовно потрібно 800 кг риби білий амур, яка власне поїдає цю ряску і не дає їй розмножуватися. Але риба не дасть такого миттєвого ефекту, тобто цей вид очистки проведемо весною».

Заступник директора департаменту містобудування ЛМР також повідомив: «Найперше ми використовуємо механічний спосіб — на човні вручну збиратимемо ряску. Також ми проведемо гідрологічні дослідження для того, щоб розуміти, де розташовані джерела, що наповнюють озеро, можливо вони є замулені і їх потрібно дослідити і очистити. Роботи з очищення водойми проводитимуть ДП «Боднарівка» та ЛКП «Зелений Львів».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів