Західна еліта повинна прозріти щодо росії, - прем'єр-міністр Польщі

09:26 25 вересня 2022 р.

Фото до новини

«Будівля російської пропаганди повільно руйнується», - заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький.

В останньому подкасті, опублікованому у фейсбуці, прем’єр-міністр посилався на повідомлення президента Росії путіна, в якому оголошено про часткову мобілізацію та погрози «використати всі засоби», щоб захистити Росію від передбачуваної загрози з боку Заходу. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

«Російський ведмідь поранений і, на жаль, найближчим часом можна очікувати ескалації насильства та хвилі російської агресії. Це не змінює того факту, що з кожним днем ​​режим путіна слабшає, втрачає кров і повітря», - заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький.

«Послання путіна, в якому він оголосив про мобілізацію серед російських мирних жителів, мало викликати страх, але це свідчить не про силу Росії, а про глибоку кризу, в якій вона опинилася», — прокоментував глава уряду.

За його словами, «із самого початку вторгнення весь світ дивився на ганьбу російської армії, напівзношену техніку минулої епохи, танки, кинуті посеред поля, солдатів, які, потрапивши в український полон, заявляють, що їм сказали, що вони йдуть на навчання, а не на звичайну війну».

Він нагадав, що «путін довгий час прагнув не відправляти на фронт етнічних росіян, тому в першу чергу відправляли на фронт азіатські меншини з далеких російських республік».

За словами прем'єра, це свідчить не тільки про расистську політику Кремля, а й «про колосальний тиск, під яким діє російська верхівка».

«Зараз, на тлі зростаючих втрат у людях і техніці з боку Росії, на тлі відвоювання українцями своїх міст, путін припертий до стіни. Тим більше приголомшлива реакція російського суспільства на новину про обов'язковий призов. Буквально через годину після виступу путіна російський інтернет захлиснула хвиля запитань про те, як уникнути призову в армію, а в пошуковій системі Google запанували гасла: як зламати руку або як покинути Росію», — зазначив прем'єр.

За його словами, «будівля російської пропаганди повільно руйнується». «Путін це знає, тому він приймає такі, а не інші рішення. Російському ведмедю боляче, і, на жаль, найближчим часом можна очікувати ескалації насильства і хвилі російської агресії. Це не змінює того факту, що режим путіна слабшає з кожним днем, втрачаючи кров і повітря», — сказав прем'єр-міністр Моравєцький.

Він зізнався, що «дивиться на російські протести з якоюсь легкою надією». «Було б найкраще, звичайно, якби багато росіян, які є противниками системи, залишалися в Росії і боролися за зміни. Під масовим зовнішнім і внутрішнім тиском кремлівський режим може впасти. Це точно. Тому чаша терезів перемоги потихеньку повертається на бік України, на бік Європи, на бік вільного і справедливого світу», — сказав прем’єр-міністр.

Він додав, що західні політики, західна еліта «повинна прозріти». «Польський уряд, Польща завжди буде голосом розуму, голосом миру, свободи та безпеки. У нас одна мета, і ця мета — перемога», — резюмував глава уряду.

Сенат США готується проголосувати за додаткові $12 млрд для України вже наступного тижня

путін закручує гайки мобілізації: підписав пакет поправок щодо військової служби

Від допомоги Заходу залежить, чи захистить Київ свою незалежність, - Качинський

Білорусь не буде використана для завдання ядерного удару по Україні, - міністр у Нью-Йорку

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів