Захід втягує Росію у війну на виснаження, - Кох

10:00 8 січня 2023 р.

Воїни ЗСУ: ворог буде розбитий, а перемога буде за нами.

Воїни ЗСУ: ворог буде розбитий, а перемога буде за нами.

Минулого разу, під час холодної війни, саме стратегія Рейгана щодо втягування СРСР у гонку озброєнь призвела до того, що радянська економіка не витримала змагання й розвалилася.

Таку думку висловив у своїй колонці на сайті Kasparov.ru російський опозиційний політик Альфред Кох, який зараз мешкає у Німеччині. Dailylviv.com публікує у перекладі частину цієї публікації Коха. 

"Після того, як США та Німеччина прийняли рішення поставити Україні дві батареї Patriot, а також з урахуванням того, що продовжуються поставки й інших західних зенітно-ракетних комплексів, можна впевнено прогнозувати, що українська система ППО в найближчому майбутньому підвищить свою ефективність з нинішніх 80% до 95 %. А це означає, що всі спроби Путіна за допомогою ракетного обстрілу цивільної інфраструктури змусити Україну капітулювати зазнали краху.

Тепер щодо постачання наступальної зброї також намітилося зрушення і постачання важкої бронетехніки для ЗСУ тепер уже не табу. Крім цього, американці відновили постачання важких гаубиць, а європейці їх і не припиняли. І взагалі достатньо порівняти грудневий пакет американської військової допомоги (250 млн. дол.) і січневий (3 млрд. дол.), щоб зрозуміти: жодних надій на “втому” Заходу у росіян бути не повинно.

Мені здається, що черговий “Рамштайн” 20 січня змусить Кремль розлучитися з останніми ілюзіями щодо цієї жаданої “втоми” і там буде заявлено про перехід на якісно новий рівень у постачанні озброєнь. Я не виключаю, що вирішать почати поставки для ЗСУ танків Abrams і Leopard. У всякому разі, ініціатива Фінляндії, підхоплена іншими країнами, дає підстави для такої надії.

Що ж до фінансового забезпечення України, то з цього приводу їй нема чого хвилюватися: після ухвалення бюджетів у Конгресі та Європейському парламенті, зі закладеними в них сумами на підтримку України, фінансування України на 2023 рік гарантовано. Чого, до речі, не можна сказати про Росію. Її становище, з урахуванням усіх санкцій та ембарго, не вселяє жодного оптимізму.

Так що "війна на виснаження" про яку там багато стали тепер говорити, це те, чого хоче Захід і саме в цю війну він і втягує Росію. Адже й минулого разу, під час холодної війни, саме стратегія Рейгана щодо втягування СРСР у гонку озброєнь призвела до того, що радянська економіка не витримала змагання та розвалилася.

(Скільки б тепер, заднім числом, російські пропагандисти не розповідали небилиці про її неймовірну міць та силу).

Ось і зараз Путін (великий фахівець з “багатоходівок”) зіграв усю відведену йому партію за тими нотами, що написали його супротивники і заліз таки у війну на виснаження із Заходом, який настільки сильніший за Росію, що - для простоти - його потенціал можна вважати нескінченним.

Справжньою драмою тут є те, що цього разу війна виявилася не холодною, а гарячою і вона розгортається на українській землі і в ній гинуть невинні люди. Але тим страшнішим є той злочин, який вчиняє Путін і всі ті, хто його підтримує в цій агресії.

Ще раз для "особливо обдарованих" росіян: вам цієї війни не виграти. Ви приречені на поразку. Путін не має шансів. Як не було шансів у Гітлера у війні проти Об'єднаних Націй. Зарубайте це собі на носі, що б не розповідали вам кремлівські пропагандисти.

І тому ви маєте вибір: або допомагати Путіну і загинути (або потім опинитися у в'язниці), або хоча б не брати участь у цій авантюрі, якщо ви не знаходите в собі сил їй чинити опір. Всі надії на те, що це якось "саме "розрулиться" - тепер уже впали. Бліц-криг в Україні провалився, газовий і нафтовий шантаж Європи – теж.

По суті, у Путіна тепер є тільки два шляхи. І обидва – погані. Або негайна капітуляція, тобто відведення військ на кордони 1991 року і виплата репарацій, або тривала війна на виснаження, наприкінці якої однаково капітуляція, з усіма наслідками.

Вибачте, дорогі росіяни, що мені довелося засмутити вас у настільки святковий день. Але Христос велів говорити правду. Ось я і дотримуюсь його заповіту. Мені чомусь здалося, що я мушу вам це сказати. Ось я й сказав.

А наша справа (на відміну від вашої) – права. І ворог буде розбитий, а перемога буде за нами. Слава Україні!"

Довідково

Альфред Кох у 1990-х роках був головою Держкоммайна Росії та заступником голови уряду Російської Федерації, сьогодні живе у Німеччині. Підтримав Україну та розкритикував дії Владіміра Путіна за російське вторгнення в Україну

180 танків Leopard чекають дозволів на експорт в Україну, - ВДП

Мета Польщі - межувати з незалежною Україною, а не з РФ

Bradley та Patriot дадуть Україні перевагу на полі бою - Пентагон

Росія може вдатися до ядерних провокацій у Криму, - ГУР

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $3 млрд

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів