180 танків Leopard чекають дозволів на експорт в Україну, - ВДП

09:44 8 січня 2023 р.

Фото до новини

Після того, як Німеччина пообіцяла Україні бронетранспортери Marder, з різних сторін продовжували надходити заклики до постачання основних бойових танків "Leopard".

Про це інформує tagesschau, пише Dailylviv.com.

Експерт з оборони FDP (Вільної демократичної партії Німеччини) Маркус Фабер вимагав від Німеччини відмовитися від блокади у вихідні.

«Сучасні бойові танки є одним із найпереконливіших аргументів для того, щоб російські війська вторгнення почали свій шлях додому», — сказав Фабер.

За його словами, 180 танків Leopard чекають дозволів на експорт в Україну від німецької промисловості. «Настав час переходити від вагань до проєктування», — сказав голова робочої групи з оборони парламентської групи ВДП. «Українцям не вистачає часу».

Голова Комітету Бундестагу з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн сказала «Neue Osnabrücker Zeitung»: «Європейські партнери чекають, коли Німеччина буде готова передати кілька бойових танків Leopard». І БМП «Мардер», і бойовий танк «Леопард» є «стратегічно важливими, наприклад, для відкидання російських позицій у боях за Бахмут». Навчання українських військових на танках мали розпочатися ще восени, поскаржилася вона.

Після анонсованого Берліном постачання Києву бойових машин піхоти (БМП) Marder, чимало німецьких політиків закликали також надати Україні танки Leopard. Зупинятись на досягнутому щодо БМП Marder "було б неправильно", заявила заступниця голови Бундестагу Катрін Ґерінґ-Еккардт (Katrin Göring-Eckardt) в інтерв'ю виданням Funke Mediengruppe, цитати з якого оприлюднені в неділю, 8 січня.

"Ми повинні зробити і надати все можливе. Це стосується і танків Leopard", - наголосила представниця фракції Зелених. Інший віцеголова Бундестагу, заступник голови Вільної демократичної партії (ВДП) Вольфґанґ Кубікі (Wolfgang Kubicki) також сказав, що "було б розумно поставити не лише Marder, а й танки Leopard". За його словами, важливо підтримувати обороноздатність України.

Берлін пообіцяв Києву більше зброї, про яку оголосять у відповідний час

Німеччина оновила список допомоги Україні

Німеччина також надасть Україні батарею зенітних ракет Patriot, - Шольц

Брехня про німецькі танки Marder, які не можуть доїхати до України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів