Німеччина також надасть Україні батарею зенітних ракет Patriot, - Шольц

21:17 5 січня 2023 р.

Фото до новини

Президент Байден і канцлер Шольц 5 січня 2023 року обмінятися думками щодо триваючої агресивної війни Росії проти України.

Про це повідомив уряд ФРН, пише Dailylviv.com.

Вони підтвердили свою підтримку незалежності, територіальної цілісності та суверенітету України. Вони підтвердили непохитну солідарність з Україною та українським народом перед обличчям розв’язаної агресії з боку Російської Федерації.

Президент Байден і канцлер Шольц висловили спільну рішучість надавати Україні необхідну фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку стільки, скільки це буде потрібно. Для цього США мають намір надати Україні БМП типу Bradley, а Німеччина – БМП типу Marder. Обидві країни планують навчати українські Збройні сили на відповідних системах.

З огляду на продовження ракетних і безпілотних атак по критично важливій інфраструктурі України, президент Байден і канцлер Шольц підтвердили свій намір продовжувати надавати підтримку для реагування на термінові потреби України в можливостях протиповітряної оборони.

Наприкінці грудня США оголосили, що передадуть Україні батарею зенітно-ракетних комплексів Patriot. Німеччина приєднується до Сполучених Штатів у наданні ще однієї батареї зенітних ракет Patriot.

Президент Байден і канцлер Шольц висловили свою вдячність за військову підтримку, яку надають Україні інші союзники та партнери, відзначили триваючі координаційні зусилля Контактної групи з питань оборони України та привітали додаткові постачання систем протиповітряної оборони та бойових машин.

Зеленський подякував Шольцу за Patriot

США оголосили про передання Україні першого ЗРК Patriot

Як використовувати німецькі системи ППО Patriot вирішуватиме Польща, - міністр

США найближчим часом почнуть тренувати українські війська використовувати ракети Patriot

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів