США найближчим часом почнуть тренувати українські війська використовувати ракети Patriot

21:46 22 грудня 2022 р.

Фото до новини

США вже навчили приблизно 3100 українських військовослужбовців на різних системах.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

США вже навчили приблизно 3100 українських військовослужбовців на різних системах, а навчання на нещодавно оголошених ракетних системах Patriot має розпочатися «дуже скоро», сказав високопоставлений чиновник оборони.

Майже половина цих військовослужбовців пройшли навчання на гаубицях M777 або ракетних установках HIMARS, двох системах, які досі були критично важливими для українських операцій. Українські військові також пройшли підготовку з техніки, різних видів артилерії, безпілотників та інших систем. 

Невдовзі Пентагон розпочне навчання українського персоналу управлінню та обслуговуванню ракетної системи Patriot, про що офіційно було оголошено вчора під час візиту Президента Володимира Зеленського до Вашингтона.

Хоча Пентагон не уточнював, коли саме почнеться навчання або скільки часу знадобиться для українців, щоб освоїти складну систему, високопосадовець оборонного відомства заявив у середу, що воно розпочнеться «дуже скоро» і займе «кілька місяців».

За словами Пентагону, система Patriot коштує від 450 до 550 мільйонів доларів залежно від конфігурації платформи. Кожна ракета коштує приблизно 4 мільйони доларів.

США також незабаром розпочнуть розширену програму підготовки українських сил, включаючи спільні маневри та загальновійськові навчання. Ця програма дозволить щомісяця навчати приблизно 500 солдатів для більш масштабних бойових операцій.

Російські дрони шпигували над військовою базою у Німеччині, де тренують українців

У англійців - шок: 450 українських солдатів пройшли навчання у Великій Британії з низки озброєнь (відео)

Американці почнуть навчання українських військових найближчими днями

За шкалою від нуля до 10 ефективність Збройних сил України - 12, - Пентагон

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів