США оголосили про передання Україні першого ЗРК Patriot

19:38 21 грудня 2022 р.

Фото до новини

Черговий пакет військової допомоги США для України становить 1,85 млрд доларів.

Президент США Джо Байден на тлі візиту до Вашингтона президента Володимира Зеленського розпорядився виділити один мільярд доларів на оборонну допомогу для України. Ще 850 млн доларів буде виділено від Пентагону, повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Як повідомляє Zaxid.net з посиланням  на пресслужбу Білого дому, допомога стосується предметів оборонного призначення, послуг Міноборони США, військової освіти та підготовки для українських захисників, пише Dailylviv.com.

Згодом державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про надання Україні додаткової безпекової допомоги на загальну суму 1,85 млрд доларів, яка складається з виділеного Байденом мільярда доларів, а також з 850 млн доларів від Пентагону. Цей пакет вперше включатиме передачу системи протиракетної оборони Patriot.

«Відповідно до делегування повноважень від Президента, сьогодні я санкціоную двадцять восьме скорочення американських озброєнь та обладнання для України, починаючи з серпня 2021 року. Це скорочення на 1 мільярд доларів надасть Україні розширені можливості протиповітряної оборони та високоточних ударів, а також додаткові боєприпаси та критично важливе обладнання, які Україна так ефективно використовує для захисту на полі бою», – йдеться в заяві Блінкена.

Він уточнив, що про виділення для України 850 млн доларів Пентагон оголосить найближчим часом.

США оприлюднили вміст пакету допомоги Україні на 1,85 млрд

Генерал США повідомив, скільки міст від крилатих ракет зможе захистити батарея Patriot

НАТО обговорює можливість надання Україні ЗРК Patriot - Столтенберг

Patriot і Eurofighter найліпше було б розмістити на заході України, - Ярослав Качинський

Протиракетний щит України створять комплексами IRIS-T SLM, NASAMS, MIM-104 Patriot

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів