Під час візиту Зеленського Байден оголосить про нову допомогу на $1,8 млрд, включаючи систему Patriot

09:21 21 грудня 2022 р.

Фото до новини

Президент США Джо Байден оголосить про надання Україні додаткової допомоги на безпеку в розмірі 1,8 мільярда доларів під час очікуваного візиту президента Володимира Зеленського до Білого дому.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

Очікується, що значне збільшення допомоги буде ознаменоване системами протиракетної оборони Patriot, які включені до пакету, повідомив американський чиновник CNN. 

Нове оголошення додасть майже 20 мільярдів доларів допомоги США в галузі безпеки, наданої Україні після вторгнення Росії в лютому, і буде зроблено в той самий момент, коли американські законодавці розглядають широкі державні витрати, які включають додаткові 45 мільярдів доларів екстреної допомоги Україні. 

Системи протиракетної оборони Patriot: Україна закликає США надіслати передову систему протиповітряної оборони великої дальності, яка є високоефективною для перехоплення балістичних і крилатих ракет, оскільки вона потрапляє під шквал російських ракетних і безпілотних атак, які знищили ключову інфраструктуру по всій країні.

Це буде найефективніша система оборонної зброї великої дальності, яка буде надіслана в країну, і чиновники кажуть, що вона допоможе захистити повітряний простір для країн НАТО в Східній Європі.

Раніше  США надсилали батареї Patriot таким союзникам по НАТО, як Польща, щоб зміцнити їхню оборону, а також надсилали інші системи зброї в Україну для допомоги проти російського вторгнення.

Зеленський летить у США

Білий дім розповів, що робитиме Зеленський у Вашингтоні

Генерал США повідомив, скільки міст від крилатих ракет зможе захистити батарея Patriot

$2 млрд від США надійшли на пенсії, медичні послуги, зарплату

Росія може влаштувати українцям блекаут на Новий рік, - Шмигаль

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів