США допоможуть відновлювати потужності української енергосистеми

10:24 29 листопада 2022 р.

Фото до новини

У вівторок, 29 листопада, держсекретар США Ентоні Блінкен оголосить про нову допомогу США для відновлення потужностей української енергосистеми, пошкодженої внаслідок російських масованих ударів.

Про це стверджує агенство Reuters, пише Dailylviv.com.

Державний секретар США Ентоні Блінкен у вівторок оголосить про нову допомогу, щоб допомогти відновити здатність України передавати електроенергію перед лицем російських атак, спрямованих на енергетичну мережу країни, заявив високопоставлений чиновник Держдепартаменту.

Блінкен прибув до Румунії в понеділок увечері напередодні зустрічей з союзниками по НАТО і міністрами закордонних справ з групи «Великої сімки».

За словами офіційного представника США, який проінформував журналістів на умовах анонімності, Вашингтон працював з американськими постачальниками комунальних послуг та обладнання, а також з європейськими країнами, щоб знайти обладнання, яке може допомогти відновити високовольтні станції передачі в Україні.

Міністр закордонних справ України сказав деяким дипломатам НАТО, які відвідали Київ раніше того ж дня, що трансформатори є найбільшим елементом енергетичної інфраструктури країни, який потребує відновлення.

Росія хоче заморозити населення України: 6 атак по енергетичній інфраструктурі за місяць

Росія завдала масованого удару по газовидобувній інфраструктурі Укргазвидобування, - Чернишов

Загроза ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури вглибині України, - Міноборони

Ракетний удар по Ладижинській ТЕС: оголошена надзвичайна ситуація воєнного характеру

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів