Мета Польщі - межувати з незалежною Україною, а не з РФ

20:38 7 січня 2023 р.

Фото до новини

Міністр національної оборони, віце-прем’єр Маріуш Блащак заявив, що завдяки Польщі Україна отримає систему Patriot і від США, і від Німеччини.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

На пресовому брифінгу 7 січня, перед вильотом очільника польського уряду до Братислави, голова оборонного відомства  Республіки Польща Маріуш Блащак звернув увагу, зокрема, на факт, що саме керівна партія, Право і справедливість, довела до дискусії про передання цієї зброї українцям.

«Ми довели до того, що Україна отримає систему Patriot, причому і американську, і німецьку. А отже, це можливо, можна провести такі дії, лише треба хотіти. І треба вміти. Це також питання політичного вміння, якого, виявляється, в опозиції немає. Опозиція сліпо вдивляється в Німеччину і те, що скаже Німеччина, для опозиції це — дороговказ. Вони мусять це повторювати, гадають — інакше не можна. Отож, шановні панство, можна», — сказав Маріуш Блащак.

Віце-прем’єр Маріуш Блащак також зазначив, що метою Польщі є межувати на південному сході з незалежною Україною, а не з Росією.

США планують передати Україні бойові машини піхоти Bradley, а Німеччина — бойові машини піхоти Marder. Також Німеччина передасть Україні зенітно-ракетний комплекс Patriot. Про це Білий дім повідомив у четвер, 5 січня, після розмови президента США Джо Байдена з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

А прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький повідомив, що він разом із президентом Анджеєм Дудою працюєють над сформуванням коаліції країн, які могли б спільно передавати Україні важчу військову техніку.

Матеуш Моравєцький наголосив — Польща намагається переконати своїх союзників передати українцям якнайбільшу кількість важкого озброєння.

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $3 млрд

Персонал готувався заздалегідь: Patriot прибуде набагато швидше, - експерт

Bradley дадуть українським силам здатність прорвати лінію фронту, - голова Комітету Сенату США

Patriot і Eurofighter найліпше було б розмістити на заході України, - Ярослав Качинський

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів