Bradley дадуть українським силам здатність прорвати лінію фронту, - голова Комітету Сенату США

21:05 6 січня 2023 р.

Фото до новини

Президент України Володимир Зеленський у п'ятницю в Києві зустрівся з головою Комітету Сенату США з питань збройних сил Джеком Рідом і членом цього комітету сенатором Ангусом Кінгом.

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

Під час зустрічі Зеленський заявив, що розцінює пропозицію Росії про 36-годинне «припинення вогню» як «маніпуляцію, за допомогою якої агресор намагається приховати свої справжні військові плани та наміри».

Після зустрічі під час брифінгу для журналістів Рід зазначив, що він сказав Зеленському, що його жертва та жертва його країни надихнули світ і «що вони ведуть боротьбу за всіх нас».

Він сказав, що оголошення Президента Джо Байдена про додаткову військову підтримку, таку як бойові машини Bradley, дасть українським силам «здатність прорвати лінію фронту, використати цей прорив і продовжити — ми сподіваємося — витісняти росіян з української території».

Відповідаючи на запитання кореспондента CNN Скотта Макліна, чи відкриє надсилання бойових машин Bradley можливість США відправити танки M-1 Abrams, Рід відповів, що це не пов’язано.

У відповідь на запитання CNN він сказав, що його завжди турбують запаси зброї та обладнання в США, і це залежить від рішень Пентагону щодо того, що відправляти.

Кінг сказав, що у них був «надзвичайний день» у Києві, оскільки він відзначив «мужність, відданість… і мужність» українського народу.

Він сказав, що вони прибули, тому що «це боротьба за нас, за весь світ, за цінності свободи та демократії — і тому це зобов’язання є необхідним».

Байден відреагував на заяву Путіна про різдвяне перемир'я

Bradley та Patriot дадуть Україні перевагу на полі бою - Пентагон

США оголосили про новий пакет військової допомоги для України на $3 млрд

Збройні Сили України підвищені у рейтингу найсильніших армій світу

Німеччина також надасть Україні батарею зенітних ракет Patriot, - Шольц

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів