Якщо Україна переможе у війні, на східному фланзі НАТО буде створено новий потужний блок, - політолог

20:19 23 грудня 2022 р.

Фото до новини

Для Парижа та Берліна Росія є партнером у витісненні США з Європи, а не загрозою

Таку думку висловив політолог проф. Пшемислав Журавський вель Ґраєвський. Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

22 грудня в інтерв'ю для телеканалу TVP Info політолог проф. Пшемислав Журавський вель Ґраєвський, відповідаючи на питання про те, як згода американців надати Україні протиракетні комплекси Patriot може бути сприйнята російською стороною при плануванні наступних етапів війни, зазначив, що, звісно, негативно.

«Українці отримають зброю, за допомогою якої зможуть ефективно захищатися від російських ракетних обстрілів», – наголосив фахівець, додаючи, що ці атаки мають політичне значення. Йдеться, зокрема, за словами політолога, про психологічний вплив на українську громадську думку.

«Тому усвідомлення громадою (України, – ред.) того, що українська держава не беззахисна перед цими нападами, також буде важливим для зміцнення українського морального духу», — підкреслив проф. Пшемислав Журавський вель Ґраєвський.

Фахівець говорить, Росія шукатиме нові рішення, і, можливо, спробує відрізати Україну від західних постачань шляхом захоплення прикордонних територій між Україною та Заходом, тобто територій, що межують з Польщею, тому що, як нагадує політолог, вся допомога йде, власне, через Польщу.

Проф. Пшемислав Журавський вель Ґраєвський наголошує також на тому, що «не можна виключати й більш драматичних рішень Росії щодо кон

флікту з НАТО» навіть попри те, що у такому протистоянні Росія б точно зазнала поразки.

В інтерв’ю для телеканалу TVP Info політолог також сказав, що «якщо Росія зазнає невдачі (у війні проти України, – ред.), це призведе до зменшення політичного значення Франції та Німеччини. Обидві ці країни не хочуть цього допустити». За його словами, французи хотіли б зменшити американську присутність в «архітектурі» європейської безпеки, а для цього потрібна поразка України та перемога Росії.

«Для Парижа та Берліна Росія є партнером у витісненні США з Європи, а не загрозою. Адже ніхто не очікує вторгнення російських танків у Францію. Французи цього не бояться. Німці бачать все так само», — зазначив проф. Пшемислав Журавський вель Ґраєвський.

На думку спеціаліста, у разі перемоги України у цій війні на східному фланзі НАТО буде створено новий потужний блок.

«Скандинавсько-Балтійсько-Польсько-Українсько-(можливо) Румунський. Це зменшить політичні позиції як Німеччини, так і Франції. Це буде сильною опорою для США та Великої Британії, а центр політичного тяжіння в Європі зміститься на схід», — пояснив Пшемислав Журавський вель Ґраєвський.

Справедливий мир не підтверджує захоплення території однієї держави іншою, - Блінкен

Як Володимир Зеленський діставався Вашингтону - The Guardian

Україна підготувала нову мирну пропозицію, яку озвучить наприкінці лютого

Ризик зіткнення між США та Росією високий, – заявив посол Росії в США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів