Справедливий мир не підтверджує захоплення території однієї держави іншою, - Блінкен

08:43 23 грудня 2022 р.

Фото до новини

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що війна в Україні завершиться врегулюванням шляхом перемовин, але вони мають бути справедливими і тривалими.

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Справедливий мир — це мир, який не підтверджує захоплення території однієї держави іншою, — заявив у четвер державний секретар США Ентоні Блінкен. Водночас він додав, що українці самі вибирають, коли сідати за стіл переговорів з росіянами.

Під час прес-конференції, на якій підбивалися підсумки зовнішньої політики США у 2022 році, Блінкен наголосив, що війна в Україні завершиться врегулюванням шляхом переговорів, але вони мають бути справедливими і тривалими.

«Справедливе означає, що це буде не просто ратифікація захоплення території однієї держави іншою, і стійкі у тому сенсі, що ми хочемо забезпечити тривання, що ми не ставимо Україну в ситуацію, коли Росія повторює те, що вона робила, через шість місяців чи рік», — сказав Блінкен.

Глава американської дипломатії також зазначив, що хоча зараз Україна зосереджена на звільненні територій, втрачених після 24 лютого, це не означає, що вона має на цьому зупинятися, і це питання вирішувати саме Україні, а роль США — це підтримати її.

«Саме це, швидше за все, прискорить день, коли президент путін прийде до висновку, що те, чим він займається, є марним і настав час для справжніх переговорів», — сказав Блінкен.

Він також заявив, що мирний план, представлений президентом України Володимиром Зеленським, був предметом переговорів глав дипломатій країн G7 у четвер.

Шлях до мирного плану пролягає через перемоги на полі бою

Сенат США проголосував за проєкт бюджету на 2023 рік, який включає допомогу Україні - $45 млрд

США оприлюднили вміст пакету допомоги Україні на 1,85 млрд

Зеленський повідомив про інші домовленості зі США

Країни G7 готові робити більше для економічної допомоги Україні - заява

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів