Росія має крилатих ракет ще на кілька масованих обстрілів України

23:35 12 грудня 2022 р.

Фото до новини

За новими даними ГУР МОУ, виробництво ракет Х-101 у Росії виявилось удвічі більшим, аніж досі було відомо.

Про це в коментарі для New York Times зазначив заступник керівника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький, пише Dailylviv.com з посиланням на Defense Express.

З лютого по грудень 2022 року російський оборонно-промисловий комплекс зміг виготовити аж 240 крилатих ракет повітряного базування Х-101 і близько 120 крилатих ракет морського базування "Калібр"

Таким чином, середньомісячний темп виробництва КР в росіян складає 40 одиниць на місяць. 

При цьому видання наводить оцінку Скібіцького, за якою рашисти мають запас крилатих ракет ще мінімум на 3-5 масованих ракетних обстрілів України, для кожного з яких може бути використано по 80-90 ракет в кожному залпі.

На підтвердження описаної вище тези New York Times наводить оцінку від британської групи Conflict Armament Research, за якою для ракетних обстрілів України у листопаді 2022 року рашисти використовували зокрема Х-101, виготовлені у жовтні поточного року.

Що своєю чергою означає, що Росія може продовжувати виробництво крилатих ракет великої дальності, не зважаючи на ввесь комплекс санкцій від Заходу.

Оцінку від представника ГУР МОУ Скібіцького про те, що Росія може витримувати темп виробництва в 40 крилатих ракет на місяць, і що за час війни рашисти встигли виготовити аж 240 крилатих ракет типу Х-101 – по-своєму можна назвати сенсаційною. Бо станом 22 листопада 2022 року Міноборони України наводило іншу оцінку – за ввесь час війни рашисти виготовили лише 120 ракет типу Х-101.

І тут може бути два припущення. Або за останні 3 тижні наша розвідка отримала більш уточнені дані щодо середнього темпу виробництва крилатих ракет на потужностях російського ОПК. Або ж рашисти справді в останні декілька тижнів форсували виробництво КР для нових обстрілів енергоінфраструктури України.

Росія продовжує виготовляти Калібри і Х-101: коли можна очікувати на нову атаку, - ПС

Скільки ще є високоточних ракет у Росії.

Збити всі російські ракети неможливо, - речник ПС ЗСУ

Росія запустила по Україні крилату ракету з імітатором ядерної боєголовки

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів