Україна підготувала нову мирну пропозицію, яку озвучить наприкінці лютого

12:29 23 грудня 2022 р.

Фото до новини

Наприкінці лютого, у річницю російського вторгнення в Україну, влада Києва має намір представити свою мирну пропозицію; це буде розвиток попередньої «формули миру» з 10 пунктів, викладеної в листопаді Президентом Володимиром Зеленським,

Про це повідомляє Wall Street Journal, пише Dailylviv.com.

Україна хотіла б вступити в можливі переговори з Росією як країна, яка досягла значних успіхів на фронті. Це дало б змогу Києву вимагати від Москви серйозних поступок. Саме тому українська влада має намір у найближчі місяці зміцнити свої переговорні позиції та здобути якомога більше на полі бою, — повідомляє «WSJ» у четвер, 22 грудня, увечері слідом за «офіційними особами США, України та країн НАТО».

Українська «формула миру» з десяти пунктів була оприлюднена Зеленським у листопаді в онлайн-промові під час саміту G20 на Балі в Індонезії. Серед загальних вимог Києва на той час були: ядерна, продовольча та енергетична безпека, звільнення всіх полонених і депортованих, імплементація Статуту ООН відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, припинення бойових дій, виведення російських військ, відновлення справедливості, запобігання злочинам проти довкілля, запобігання ескалації та підписання документа про закінчення війни.

Зараз, наприкінці року, ні Україна, ні Росія не роблять ставку на дипломатичні рішення. Навпаки, вони намагаються отримати зовнішню підтримку перед подальшими місяцями бойових дій. Про це свідчить не лише візит Зеленського до Вашингтона, а й майже одночасна поїздка експрезидента та прем’єр-міністра Росії Дмітрія Мєдвєдєва до Пекіна. Там посланець Путіна зустрівся з китайським лідером Сі Цзіньпіном, — нагадує «WSJ».

У лютому-квітні Москва спробує здійснити новий наступ на Україну. Кремль не буде зацікавлений у переговорах, поки не нападе знову й не побачить, скільки він може досягти військовим шляхом, — наголошує американське видання з посиланням на джерела в «європейських дипломатичних колах».

Україна офіційно відмовилась від переговорів з президентом рф, - Указ Президента

Зеленський повідомив про інші домовленості зі США

Сенат США проголосував за проєкт бюджету на 2023 рік, який включає допомогу Україні - $45 млрд

США найближчим часом почнуть тренувати українські війська використовувати ракети Patriot

Країни G7 готові робити більше для економічної допомоги Україні - заява

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів