Східній Європі потрібен захист від Росії

16:34 14 серпня 2022 р.

Фото до новини

Близько 100 000 американських військ розгорнуто по всій Європі. Але для тих, хто на сході, на порозі Росії, цього ще недостатньо.

Про це пише The Washington Post, інформує Dailylviv.com.

Оскільки Сполучені Штати і НАТО перекидають особовий склад і обладнання до Східної Європи у відповідь на вторгнення Росії в Україну, уразливі союзники, такі як Латвія, намагаються зміцнити свою оборону, побоюючись, що будуть атаковані наступними.

Як і Україна, яка не є членом НАТО, але вважається близьким партнером альянсу, найближчі до Росії країни кажуть, що відчайдушно потребують додаткової військової допомоги Заходу. Міністр оборони Латвії Артіс Пабрікс заявив під час візиту міністра оборони США Ллойда Остіна цього місяця, оскільки існує реальний ризик того, що війна «підійде до наших кордонів», необхідно озброювати себе так само добре, як і Україну.

Адміністрація Байдена пообіцяла посилити паралельні навчання в регіоні, щоб відточити знання з протиповітряної оборони та інших життєво важливих бойових навичок, не лише в Латвії, але й у країнах Балтії та в інших країнах, які розташовані на малій відстані від російських військ. Близько 100 000 американських військ розгорнуто по всій Європі, збільшення на 20 000 за останні місяці, зі зростаючим центром тяжіння на сході. Але для тих, хто на порозі Росії, цього ще недостатньо.

Країни-члени НАТО, які межують з Росією і Білоруссю — яка колись вважалася буферною державою, а з початку війни в Україні функціонувала як передова оперативна база для російських військ — за їх словами, задоволені тим, що Сполучені Штати разом з фінансовими центрами Європи прийняли точку зору, що Росія становить загрозу існуванню Заходу.

Військові інвестиції, зроблені за останні шість місяців, приймаються з вдячністю, але лідери в регіоні вважають, що альянс повинен стати більш агресивним у довгостроковій перспективі. Вони пам’ятають про опір з боку деяких членів Конгресу переміщенню більшої кількості американського персоналу до Європи під час зростання напруженості з Китаєм, але більшість наполягає на тому, що наявність більшого американського сліду в Європі необхідна для того, щоб тримати Москву на відстані.

Ще більш важливим, кажуть офіційні особи Балтії та Східної Європи, є швидке створення виробничих ліній для оборони, щоб прискорити виконання давніх замовлень на зброю, яка, як стверджують, потрібна цим прифронтовим країнам.

«HIMARS, Reaper, контрбатарейні радари: це те, що нам найбільше знадобиться з точки зору військової смертоносної потужності, яка неминуче потрібна для стримування Росії», — сказав в інтерв’ю Кусті Салм, генеральний секретар міністерства оборони Естонії. Він мав на увазі високомобільні артилерійські ракетні системи, безпілотні літальні апарати, здатні вести спостереження і завдавати прицільні удари, а також технології, що використовуються для виявлення вогню.

Раніше цього року Конгрес схвалив надання сотень мільйонів доларів на підтримку, навчання і оснащення іноземних країн, які допомагали Україні у військових діях — категорії, яка включає всі прифронтові країни НАТО.

До України уже потрібно ставитися як до члена НАТО, - Кісінджер

Українські солдати є найбільш інноваційними та технічно підкованими, - генерал США

НАТО закриє Балтійське море для російських кораблів

Польща припиняє видачу віз громадянам Росії

Напад Росії на Україну визначає майбутнє Європи

Ні Росія, ні Україна не зроблять прориву до кінця року, - генерал

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів