Ні Росія, ні Україна не зроблять прориву до кінця року, - генерал

18:13 13 серпня 2022 р.

Фото до новини

Генерал-лейтенант Джим Хоккенхалл одним з перших оприлюднив детальний план нападу Росії на Україну. Тепер він прогнозує тривалий конфлікт.

Росія і Україна навряд здійснять вирішальні воєнні дії в цьому році, сказав у інтерв'ю ВВС керівник військової розвідки Великої Британії, генерал-лейтенант Джим Хоккенхалл, пише Dailylviv.com.

Виступаючи в рідкісному своєму публічному інтерв'ю, генерал також сказав, що він дуже уважно стежить за потенційним використанням Росією ядерної зброї. Впродовж останніх чотирьох років генерал Хоккенхалл очолював розвідку міністерства оборони Великої Британії і працював в тіні, керуючи організацією, яка має справу з секретною інформацією. Війна в Україні зробила його роботу ще більш важливою. Розвідка - це не наука, прогнози робляться за шкалою ймовірностей, і є вже ряд речей, які здивували британську розвідку.

Генерал Хоккенхалл каже, що нереалістично очікувати вирішального зрушення на півдні в найближчі місяці. Він зазначає, що розуміє бажання України повернути собі територію, але додає, що, хоча будуть контратаки і контрнаступи, він не вірить, що жодна зі сторін цього року вживе рішучих дій. Він розраховує на тривалий конфлікт.

Російська військова доктрина, на відміну від західної, передбачає використання тактичної, або бойової, ядерної зброї для військових дій. Хоча Хоккенхалл вважає малоймовірним, що тактичну ядерну зброю буде використано найближчим часом, генерал каже, що це те, за чим розвідка продовжуватиме спостерігати. Імовірність її використання може змінитися, якщо зміниться динаміка на полі бою, пояснює Хоккенхалл.

Після чотирьох років на посаді керівника розвідки оборони Великої Британії генерал Хоккенхалл тепер очолить Стратегічне командування оборони, яке включає в себе нагляд за діяльністю Британії в космосі, кібернетичному просторі та за використанням спеціальних сил.

Він досі вважає Росію найбільшою загрозою, але його також дедалі більше турбує Китай. Останніми тижнями Пекін показує свою військову силу біля Тайваню. Генерал Хоккенхалл каже, що було б недоречно з його боку не вважати проблемою "неймовірну військову модернізацію з країною, яка має намір вирішити політичне питання".

Росія планує тривалу війну в Україні

За шкалою від нуля до 10 ефективність Збройних сил України - 12, - Пентагон

Техніка рф не пройде: ЗСУ влучили в четвертий, останній міст, в Херсонській області

Росія вдарила по Запоріжжю п'ятьма ракетами

В Україну прибули нові РСЗВ М270 з Великобританії

Пророцтво Качинського, який читав думки путіна

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів