Китай залякує Тайвань військовими навчаннями

19:53 4 серпня 2022 р.

Фото до новини

Китай розпочав найбільші за останні десятиліття військові навчання у районі Тайваню у відповідь на візит спікера Палати представників конгресу США Ненсі Пелосі.

Маневри проходять у повітряному просторі та на морі. Відпрацьовується "стрілянина бойовими снарядами на великі відстані" у бік Тайванської протоки, а також дії з "морської блокади і повітряного перехоплення". Незважаючи на те, що в районі проведення навчань проходять важливі торгові шляхи, Пекін застеріг від їх використання до опівдня у неділю. Про це повідомляє Euronews, пише Dailylviv.com.

Візит Ненсі Пелосі викликав обурення Піднебесної, яка вважає Тайвань своєю територією. Ця тема домінувала і на відкритті саміту азійських країн АСЕАН у Камбоджі, в якому взяв участь міністр закордонних справ КНР.

На зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном голова зовнішньополітичного відомства Жозеп Боррель засудив агресивну, за його словами, поведінку Китаю і сказав, що міцні відносини між західними союзниками залишаються надзвичайно важливими у світлі недавньої напруженості.

"Це партнерство і відносини також важливі для подій в Індо-Тихоокеанському регіоні, враховуючи ситуацію в цьому районі, особливо щодо Китаю - на цьому фронті є деякі новини, і ми маємо про це поговорити".

Азійське турне Ненсі Пелосі продовжилося візитом до Південної Кореї, звідки вона попрямує до Японії. Пелосі стала першим спікером Палати представників США, який відвідав Південну Корею з 2002 року.

У програмі візиту - зустріч з її південнокорейським колегою і відвідування села Панмуджон у прикордонній з КНДР зоні, де було укладено міжкорейське перемир'я. У Південній Кореї дислоковано 28 тис. військовослужбовців США.

Понад 100 військових літаків і 10 есмінців задіяло китайське командування у перший день масштабних навчань у районі Тайваню.

Про це повідомляє South China Morning Post (SCMP) з посиланням на Східне командування театру воєнних дій Народно-визвольної армії Китаю.

За даними видання, в навчаннях, зокрема, беруть участь сучасні винищувачі-"невидимки" J-20 і найновіший літак-заправник Y-20U.

Одночасно з цим есмінці блокують доступ до зон маневрів навколо Тайваню, а також допомагають координувати дії інших китайських сил.

США заспокоюють Китай після візиту свого посадовця до Тайваню

Китай попереджає, що не пробачить США візит Ненсі Пелосі на Тайвань

Світ переозброюється через напад росії на Україну: Китай і Європа серед лідерів

Блінкен назвав Китай найбільшим викликом міжнародному порядку

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів