США заспокоюють Китай після візиту свого посадовця до Тайваню

23:40 3 серпня 2022 р.

Фото до новини

Недавні відвідини Тайваню спікеркою Палати Представників Конгресу США Ненсі Пелосі – це перший за 25 років візит американського посадовця такого рангу - у Пекіні та Москві назвали “серйозною політичною провокацією”.

Сьогодні Китай попередив авіакомпанії про необхідність уникати польотів у районі Тайваню. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на авіаперевізників, пише Dailylviv.com.

Зі свого боку Тайвань заявляє, що китайські військові навчання поблизу Тайваню "вторглися на територію острова і є блокадою його морського та повітряного простору".

Міністри закордонних справ країн "Групи семи" висловили занепокоєння "нещодавніми і оголошеними загрозливими діями Китайської Народної Республіки (КНР), зокрема навчаннями зі стрільбами та економічним примусом, що створює непотрібний ризик ескалації".

"Немає виправдань для використання візиту в якості приводу для агресивних військових дій в Тайванській протоці", - мовиться у заяві міністрів "Групи семи".

Дипломати закликали Китай не змінювати статус-кво в регіоні в односторонньому порядку "і мирним чином врегулювати розбіжності у протоці".

Після візиту спікерки Палати представників США Ненсі Пелосі до Тайваню ЗМІ в Китаї повідомили про "плани вперше провести проліт звичайних ракет над островом Тайвань" у відповідь на візит, пишуть американські ЗМІ. Також надходять повідомлення про те, що китайські військові літаки і кораблі наближались до середньої лінії протоки.

У Державному департаменті США Голосу Америки повідомили, що посол США в Китаї зустрівся з заступником міністра закордонних справ Китаю і наголосив, що спікерка Палати представників США "має право подорожувати на Тайвань і що її подорож відповідала політиці єдиного Китаю".

Ненсі Пелосі відвідає Тайвань: графік візиту

Китай попереджає, що не пробачить США візит Ненсі Пелосі на Тайвань

Світ переозброюється через напад росії на Україну: Китай і Європа серед лідерів

Блінкен назвав Китай найбільшим викликом міжнародному порядку

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів