Ненсі Пелосі відвідає Тайвань: графік візиту

19:09 1 серпня 2022 р.

Фото до новини

У вівторок, 2 серпня, голова Палати представників Сполучених Штатів Америки Ненсі Пелосі все ж відвідає Тайвань.

Раніше такі плани не були підтверджені, а Китай погрожував "вжити заходів". Про подробиці візиту повідомляє портал ETToday, інформує Апостроф, пише Dailylviv.com.

Пелосі на чолі делегації з 20 осіб планує прибути у Тайбей пізно увечері 2 серпня (близько 22:30 за місцевим часом, 17:30 за Києвом), їхній літак має сісти в аеропорту Суншань. Делегація зупиниться в готелі Grand Hyatt.

У середу, 3 серпня, політик має намір відвідати парламент Тайваню і зустрітися з керівництвом острова, зокрема головою адміністрації. Опівдні візит має завершитися, делегація залишить острів.

Як пише CNN, 1 серпня у міністерстві закордонних справ Китаю попередили про "кричущі політичні наслідки" запланованого візиту Пелосі на самоврядний острів, який вважає своєю територією. У МЗС підтвердили, що військові "не сидітимуть склавши руки", якщо "суверенітет і територіальна цілісність" перебувають під загрозою.

"Ми хотіли б ще раз заявити США, що Китай стоїть поряд, і Народно-визвольна армія Китаю ніколи не сидітиме склавши руки. Китай зробить рішучі відповіді та рішучі контрзаходи для захисту свого суверенітету та територіальної цілісності. Що стосується заходів, якщо вона наважиться піти, то давайте почекаємо і подивимося", - наголосив представник МЗС Чжао Ліцзянь.

Чиновники Міністерства оборони США працюють цілодобово, відстежуючи будь-які пересування китайців у регіоні та розробляючи план забезпечення безпеки, також зазначив офіційний представник США.

Раніше в Китаї пригрозили збити літак з Пелосі, якщо вона полетить на Тайвань.

Світ переозброюється через напад росії на Україну: Китай і Європа серед лідерів

Блінкен назвав Китай найбільшим викликом міжнародному порядку

Китай показує війну в Україні як вимушені кроки Путіна

Китай надав Росії політичну підтримку, - генеральний секретар НАТО

Китай засекретив інформацію про походження Сovid-19 і готує аж п'ять вакцин проти коронавірусу

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів